Férfi kézi-vb: Spanyolország hattal győzött a bronzmeccsen

Vágólapra másolva!
2021.01.31. 15:59
null
A spanyolok 8 év után szereztek újra vb-érmet (Fotó: AFP)
Az Egyiptomban zajló férfi kézilabda-világbajnokság utolsó előtti mérkőzésén Spanyolország 35–29-re legyőzte Franciaországot, így megszerezte a bronzérmet. A találkozó legjobbjának a Veszprém spanyol kapusát, a 38 százalékos hatékonysággal védő, 16 védést bemutató Rodrigo Corralest választották.

Lehengerlően kezdte a találkozót a spanyol válogatott, hiszen hamar 4–0-ra elhúzott, a franciák csak öt és fél perc után szerezték első góljukat. A félidő közepére állandósult a négy-öt gólos spanyol előny, sőt Rodrigo Corrales kapus remek védései után a hispánok a 22. percben már a hatgólos fórért is támadhattak. Ám ahelyett, hogy már ekkor lerendezték volna a találkozót, bizonytalankodni kezdtek, míg a franciáknál elkezdett működni a védekezés, így percek alatt kettőre zárkóztak. Ennél közelebb már nem tudtak kapaszkodni az első játékrészben, a 16–13-as félidei állást Alex Dujshebaev állította be dudaszós bombájával.

A második félidőt a franciák valamelyest jobban kezdték, felzárkóztak egy gólra, ám a spanyolok ekkor rákapcsoltak, és az első tíz perc végén egy 3–0-s sorozattal már hattal is vezettek (24–18). A veszprémi Corrales továbbra is remekül védett, így sikerült tartani a hatgólos különbséget, még úgyis, hogy a franciáknál ekkor már Vincent Gérard kapus is bemutatott jó néhány védést.

Tíz perccel a vége előtt, 31–25-ös spanyol vezetésnél egy utolsó nagy rohamra készült az időt kérő francia válogatott, ám a hosszú hajrát rögtön Hugo Descat kihagyott hetesével sikerült megindítani, ami után a spanyolok először alakítottak ki hétgólos előnyt. Innen aztán már hiába iparkodtak a franciák, 35–29 lett a vége, amivel a spanyolok 2013 után először szereztek érmet világbajokságon, a franciák pedig éppen 2013 óta először maradtak le a vb-n az érmes helyekről.

A találkozó legjobbjának a Veszprémben védő Rodrigo Corralest választották, aki 38 százalékos hatékonysággal működött: 16 védést mutatott be a mérkőzésen, így nagy része volt a spanyol sikerben.

KÉZILABDA
FÉRFI VILÁGBAJNOKSÁG, EGYIPTOM
BRONZMÉRKŐZÉS (KAIRÓ)
Spanyolország–Franciaország 35–29
(16–13)
Ld.: A. Dujshebaev 8, ill. Descat 7

DÖNTŐ
DÁNIA–SVÉDORSZÁG 26–24 (13–13)
Ld.: M. Hansen 7, ill. Wanne 5

AZ ALL STAR-CSAPAT
Kapus: Andreas Palicka (Svédország)
Jobbszélső: Ferran Sole Sala (Spanyolország)
Jobbátlövő: Mathias Gidsel (Dánia)
Irányító: Jim Gottfridsson (Svédország)
Beálló: Ludovic Fabregas (Franciaország)
Balátlövő: Mikkel Hansen (Dánia)
Balszélső: Hampus Wanne (Svédország)

A legértékesebb játékos (MVP): Mikkel Hansen (Dánia)

 

A VB VÉGEREDMÉNYE
1. Dánia
2. Svédország
3. Spanyolország
4. Franciaország
5. MAGYARORSZÁG
6. Norvégia
7. Egyiptom
8. Katar
9. Szlovénia
10. Portugália
11. Argentína
12. Németország
13. Lengyelország
14. Orosz csapat
15. Horvátország
16. Svájc
17. Fehéroroszország
18. Brazília
19. Japán
20. Izland
21. Bahrein
22. Algéria
23. Észak-Macedónia
24. Uruguay
25. Tunézia
26. Ausztria
27. Chile
28. Kongói DK
29. Marokkó
30. Angola
31. Dél-Korea
A Zöld-foki-szigetek visszalépett

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik