Férfi kézi-vb: „Kellemetlen ellenfél Brazília, de mi vagyunk az esélyesek”

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2021.01.20. 21:49
A németek elleni győzelem másnapján a magyar férfi kézilabda-válogatottra költözés várt, hiszen a középdöntőben már Új Fővárosban játszik. Attól eltekintve, hogy nem indult el a buszuk, és az edzésnek szolgáló csarnokban is viszonylag hideg volt, zökkenőmentes volt a váltás – tudtuk meg a szerda esti sajtófélóra keretében.

A beszédtéma elsősorban már nem is a németek elleni csoportrangadó volt, hanem a következő, Brazília elleni mérkőzés.

„Nagyon kellemetlen ellenfél Brazília, jó játékosai vannak, európai topklubokban játszanak. Fel kell rájuk készülni, ugyanazzal az elánnal, tűzzel kell kézilabdáznunk, mint a németek ellen, és akkor versenyképesek lehetünk. Lehet, ők lesznek a legkellemetlenebbek a következő ellenfeleink közül, de ha jól játszunk, képesek leszünk legyőzni őket. Ötvözik a dél-amerikai forrófejűséget, miközben megtanulták az európai kézilabdát. Rúgnak, csípnek, harapnak, mindent bevetnek” foglalta össze Gulyás István szövetségi kapitány, amit tudnunk kell róluk.

Bánhidi Bence úgy véli, bármennyire is kellemetlen ellenfél Brazília, mi vagyunk a meccs esélyesei. A beálló természetesen fel van rá készülve, hogy a dél-amerikaiaktól kitüntetett figyelmet kap majd.

„Hozzá vagyok szokva ahhoz, hogy két-három ember lóg rajtam. De ha rám figyelnek, akkor kint lesz valaki egyedül, ezeket a helyzeteket kell észrevenni és kihasználni. Jól kell kezdenünk, fent kell tartanunk a koncentrációt, támadásban sok olyan játékosuk van, aki szeret labdát lopni, erre figyelnünk kell.”

Bánhidi Bence fel van rá készülve, hogy a braziloktól is kitüntetett figyelmet kap majd (Forrás: IHF)
Bánhidi Bence fel van rá készülve, hogy a braziloktól is kitüntetett figyelmet kap majd (Forrás: IHF)

Lékai Máté hozzátette, annak örülnek, hogy ottani idő szerint végre nem az este fél tízes meccsen lépnek pályára, mert éjjel három, négyig nem tudtak aludni, így a szünnap csak félnap volt. Az is szóba került, hogy a sűrű program miatt (a csapatra a vacsora után még várt egy koronavírusteszt) még nem találkoztak a többi csapattal, így a szintén Veszprémben kézilabdázó Rogerio Moraesszel sem futott még össze.

„Holnap már biztos megy majd a zrika, a meccsen azért egyszer-kétszer megfirkálom" tett ígéretet az irányító, mint ahogy arra is, hogy ha hazaér, akkor nagy ünneplést csap a kisfiával, Noéval, aki ma ünnepli a második születésnapját. Bár sajnálja, hogy most nem lehet vele, de bízik benne, hogy minél később kerül sor az utószülinapi bulira.

Nagy László elmondta, készülnek néhány taktikai változtatásra a brazilok ellen, de ezek csupán apróságok, az alapjátékon nem változtatnak. Hogy nagyobb szerep jut-e támadásban a szélsőknek? Erre Gulyás István adta meg a választ.

„Sokat beszélgettünk erről, de azt látni kell, hogy nagyon erős beállóink vannak, az átlövőinknek különösen az első félidőben a németek ellen is sült a kezük. E köré épül a játékunk, ezért valóban, a szélsőinknek sokszor inkább csak előkészítő szerepük van. Jó esetben a lerohanásokból szerzett gólokkal tudják hozzátenni a magukét a játékhoz. Viszont biztos lesz olyan mérkőzés, amikor majd nagy feladat hárul rájuk. Lehet, hogy éppen a brazilok elleni meccsen.”

Végül arról is beszéltek, hogy az edzésen már szóba került, lesz-e csere a keretben, de ez egyelőre még nem publikus.

FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG (2021. január 13–31., Egyiptom)
KÖZÉPDÖNTŐ
I. CSOPORT (ÚJ FŐVÁROS)
1. 21.15.30
Uruguay–Lengyelország
1. 21.18.00
MAGYARORSZÁG–Brazília
1. 21.20.30
Spanyolország–Németország
1. 23.15.30
Uruguay–Spanyolország
1. 23.18.00
Lengyelország–MAGYARORSZÁG
1. 23.20.30
Németország–Brazília
1. 25.15.30Brazília–Uruguay
1. 25.18.00Spanyolország–MAGYARORSZÁG
1. 25.20.30
Lengyelország–Németország

AZ I. CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG2273–46+274
2. Spanyolország21156–55+13
3. Németország21171–43+282
4. Lengyelország21159–50+92
5. Brazília21152–62–101
6. Uruguay2232–87–550

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik