nemzetisport.hu
2019.01.18 20:00 Frissítve: 2019.01.18 22:10

Férfi kézi-vb: Csak magunkra számíthatunk – Ilyés Ferenc

Kora este már a középdöntős csoportunk helyszínén, a herningi Jyske Bank Boxenben tartott egyórás edzést a magyar férfi kézilabda-válogatott. Csoknyai István szövetségi kapitány elmondta, a dánok elleni szombati mérkőzésen minden hadra fogható játékosunkat bevetjük, és az utolsó cserénket kihasználva Szita Zoltán is bekerül a csapatba.

 

Nem a legjobb előjelekkel várjuk a dánok elleni meccset (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Csoknyai István szövetségi kapitány az edzés előtt arról beszélt, hogy a sérültek pótlása sok fejtörést okoz. Mint ismert, jobbátlövőben és balátlövőben is kidőlt két játékosunk. Jamali Iman hosszú kihagyás elé néz, Ancsin Gábornak a könyökével van problémája, mindkettejüket cserélni kellett a keretben. Balogh Zsoltnak és Bodó Richárdnak egyaránt a bokája sérült meg, előbbi haza is utazott Szegedre, de nagyon várjuk vissza, míg utóbbit a vb helyszínén kezelik.

„Aki hadra fogható, mindenki játszani fog – mondta Csoknyai a dánok elleni meccsel kapcsolatban. – Jobb is, mert különben könnyű kiesni a ritmusból. Az lenne persze az ideális, ha nem lennének hiányzóink, és tudnánk a játékidőkkel is sakkozni. Fiatalok fognak szerepelni lövőben, és Szita Zoltánt is valószínűleg becseréljük.”

A csere később hivatalossá vált, Szita Császár Gábor helyét veszi át. A Balatonfüred balátlövőjére azért is van szükség, mert Bodó játékát lehet, hogy nem kockáztatjuk meg, fontosabb számunkra a vasárnapi, Tunézia elleni összecsapás. A szakvezetőség abban reménykedik, addigra talán Balogh is visszatér a csapathoz.

„Nem lenne szerencsés, ha nagyon kikapnánk, mert abból másnapra nehéz lenne összerakni a csapatot. A dánok biztos futni fognak, és a hazai közönség biztatását is élvezhetik. Bár nekik is vannak problémáik, jobb minőséget képviselnek. Azért nem lennék bosszús, ha olyan eredményt érnénk el, mint a második felkészülési mérkőzésen...”

Ilyés Ferenc csapatkapitány hozzátette, a csapat próbálta kihasználni a buszutat, volt, aki pihent, míg mások filmet néztek.

„Megviselt minket a tegnapi meccs, mert mindenki nagyon sokat kiadott magából. Közel is voltunk a svédekhez, és nehéz elfogadni, hogy nem sikerült nyernünk. De az élet megy tovább, utaztunk, átpakoltunk egy másik szállodába, és készülünk a középdöntőre.”

A cserékkel kapcsolatban úgy látja, Schuch Timuzsin nagyon jól szállt be, olyan keménységet hozott a védelembe, amire szükség van az ilyen mérkőzéseken. Máthé Dominik óriási meglepetést okozott azzal, hogy első vb-meccsén rögtön hat gólt lőtt. „Az ő majdnem hibátlan játéka volt a legnagyobb pozitívuma ennek a mérkőzésnek.”

A sérülésekre reagálva úgy fogalmazott Ilyés: Csak magunkra számíthatunk abban, hogy újabb meglepetést tudjunk szerezni. Bízom benne, hogy Ricsi bokasérülése nem olyan súlyos, és szombaton vagy vasárnap már segíteni tud nekünk. Azt várom a többiektől, hogy ugyanazt vagy jobb teljesítményt nyújtanak, mint a svédek ellen. A védekezésben egyértelmű, hogy többet kell segítenünk a kapusoknak.”

Saját magunk mellett arra is figyelnünk kell, miket játszik a csoportban Egyiptom:Hihetetlen szerencsétlen helyzetben vagyunk, hogy Egyiptom ellen elbuktuk azt az egy pontot. Ha mindketten legyőzzük Tunéziát, és egyikünk sem hoz bravúrt, akkor a gólkülönbség fog dönteni, így nem lehet elengedni egyik mérkőzést sem, nem lehet pihentetni. Menni kell, és mindent ki kell adnunk magunkból.”

Ilyés hozzátette még, hogy Dánia ellen okoztunk már meglepetést a felkészülés során, és szombaton is mindent meg kell tennünk a győzelem érdekében, hátha megint sikerülni fog.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE DÁNIA ELLEN – NÉVJEGYEK ÉS RÖVID JELLEMZÉSEK ITT!
Kapusok: MIKLER Roland (Telekom Veszprém), SZÉKELY Márton (Grundfos Tatabánya)
Jobbszélső: HORNYÁK Péter (Balatonfüredi KSE)
Jobbátlövők: NAGY László (Telekom Veszprém), MÁTHÉ Dominik (Balatonfüredi KSE)
Irányító: LÉKAI Máté (Telekom Veszprém)
Beállók: BÁNHIDI Bence (Mol-Pick Szeged), SIPOS Adrián (Grundfos Tatabánya), SCHUCH Timuzsin (Ferencváros)
Balátlövők: BODÓ Richárd (Mol-Pick Szeged), ILYÉS Ferenc (Grundfos Tatabánya),  LIGETVÁRI Patrik (Ademar León – Spanyolország), SZITA Zoltán (Balatonfüredi KSE) 
Balszélsők: BÓKA Bendegúz (Balatonfüredi KSE), JUHÁSZ Ádám (Grundfos Tatabánya)
Szövetségi kapitány: CSOKNYAI István és Vladan MATICS
Kapusedző:
SZATHMÁRI János

A KÖZÉPDÖNTŐ II. CSOPORTJÁNAK ÁLLÁSA
  1. Dánia 2 2 66–48 +18  4  
  2. Svédország 2 2 60–54 +6  4  
  3. Norvégia 2 1 1 60–54 +6  2  
  4. MAGYARORSZÁG 2 1 1 60–63 –3  1  
  5. Egyiptom 2 1 1 54–57 –3  1  
  6. Tunézia 2 2 46–70 –24  0 
II. CSOPORT (HERNING – Dánia, Norvégia, Tunézia, Svédország, MAGYARORSZÁG, Egyiptom)
01. 19. 18.00 Tunézia–Svédország
 
01. 19. 20.30 Dánia–MAGYARORSZÁG
 Tv: M4 Sport
01. 20. 18.00 MAGYARORSZÁG–Tunézia  Tv: M4 Sport
01. 20. 20.30 Norvégia–Egyiptom    
01. 21. 18.00 Svédország–Norvégia
 
01. 21. 20.30 Egyiptom–Dánia
 
01. 23. 15.30 Tunézia–Egyiptom
 
01. 23. 18.00 Norvégia–MAGYARORSZÁG
 Tv: M4 Sport
01. 23. 20.30 Dánia–Svédország

 

2023.09.24 13:30:07

Kézilabda nemzetisport.hu

A német SG BBM Bietigheim előnyét fokozatosan növelve tíz góllal verte a DVSC-t.

2023.09.23 14:51:17

Kézilabda nemzetisport.hu

Negatív rekord: soha nem rajtolt még három vereséggel a Ferencváros a Bajnokok Ligájában!

2023.09.23 14:35:26

Kézilabda nemzetisport.hu

Neagu, Pintea és Glauser is játszott az ellenfélnél, nem is rosszul, de nyert az összeszedettebb magyar csapat.

2023.09.23 09:07:08

Kézilabda nemzetisport.hu

A ma 50 éves korábbi kézilabdázó a pályafutásáról és a magyar női szakág jövőjéről is beszélt.

2023.09.21 12:24:36

Kézilabda nemzetisport.hu

A címvédő Magdeburg után a francia rekordbajnokot is két vállra fektette a szünet után feljavuló magyar csapat.