Férfi kézi-vb: a magyar válogatott a második kalapból várja a sorsolást

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.07.22. 21:47
null
A magyar válogatott a második kalapból várja a vb sorsolását (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)
A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) elkészítette a januári férfi világbajnokság kiemelési sorrendjét. A magyar válogatott a második kalapba került.

A 32 csapatos tornának január 13. és 31. között Egyiptom ad otthont. A sorsolásra szeptember 5-én kerül sor.

Gulyás István csapata a második kalapba került, azaz a Dánia, Spanyolország, Horvátország, Norvégia, Szlovénia, Németország, Portugália, Svédország nyolcasból eggyel biztosan találkozunk a csoportkörben. Biztosan elkerüljük viszont Egyiptomot, Argentínát, Ausztriát, Tunéziát, Algériát, Katart és Fehéroroszországot.

Az mksz.hu tájékoztatása szerint az első kalapba a címvédő dánok és a legutóbbi Európa-bajnokság első hét helyezettje került. Ennek következtében a hatszoros világbajnoki aranyérmes franciák a harmadik kalapból várják a sorsolást, hiszen a legutóbbi Eb-n a 14. helyen végeztek.

A résztvevőket nyolc négyes csoportba osztják be. Minden kvartettből a legjobb három továbbjut a középdöntőbe, amelyben négy hatos csoportban folytatódnak a küzdelmek. Innen két-két együttes kerül be a legjobb nyolc közé, az egyenes kieséses szakaszba.

Két induló kiléte még nem ismert: Dél-Amerikában október közepén selejtezőtorna dönt a negyedik résztvevőről, míg az észak-amerikai selejtezőnek még nincs időpontja.

FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG 2021, KALAPBEOSZTÁS
1. kalap: Dánia, Spanyolország, Horvátország, Norvégia, Szlovénia, Németország, Portugália, Svédország
2. kalap: Egyiptom, Argentína, Ausztria, MAGYARORSZÁG, Tunézia, Algéria, Katar, Fehéroroszország
3. kalap: Izland, Brazília, Uruguay, Csehország, Franciaország, Dél-Korea, Japán, Bahrein
4. kalap: Angola, Marokkó, Kongói DK, Lengyelország, Oroszország, Zöld-foki szigetek, Észak-Amerika 1. számú csapata, Dél-Amerika 4. számú csapata

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik