Férfi kézi-vb: a társházigazda könnyed győzelmével kezdődött a torna

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.10. 19:56
null
A németek magasabb szinten játszottak az első félidőben (Fotó: AFP)
Berlinben telt ház, 14 800 néző előtt megkezdődött a 2019-es férfi kézilabda-világbajnokság, amelynek első mérkőzésén a Dánia melletti másik házigazda, Németország 30–19-re múlta felül az egyesített csapattal induló Koreát.

Dzsung Szu Jung szerezte a világbajnokság első gólját, s az egyesített koreai válogatott – amelybe a északiak négy játékost delegálnak – jól is tartotta magát az első percekben. A németek azonban gyorsan magukhoz ragadták a vezetést, és kihasználva első emberelőnyüket – ami a szigorúbb szabályoknak volt köszönhető – alig 10 perc után már 6–2-re vezettek.

A szigorúbb szabályok aztán a 12. percben máris újabb „áldozatot” szedtek, amikor Kim Dong Mjung kapott piros lapot – talán túl szigorúan ítélték meg a bírók a nyakra mért ütést az ázsiaiak beállójánál. A németekre is lesújtott a szigor, igaz, csak kétpercesek képében, melyek következtében néhány másodpercre hármas emberhátrányba kerültek. Ez pedig lendületet adott a koreaiaknak és visszazárkóztak két gólra (8–6), de a házigazdák hamar összeszedték magukat és egy 4–1-es rohammal ismét kinyitották az ollót: a 22. percben 12–7 állt az eredményjelzőn.

Nyitómeccs ide vagy oda, az indulatok a 25. percben ismét felhorgadtak, amikor a visszafutó Uwe Gensheimer nagyot taszított Dzsung Szu Jungon, aki ezt zokon vette, végül mindketten kaptak két percet a kispadon. Ami a mérkőzést illeti, az a szünetre gyakorlatilag eldőlt, a németek 17–10-re elhúztak.

A második félidőt a vendéglátó egy lendületes 4–0-s rohammal kezdte, miközben a dán bírók időnként még osztogatták a kétperceseket. A németek szépen lassan ráálltak arra, hogy minden koreai gólra kettővel válaszoljanak, így egyre csak nőtt a különbség: a csúcsot a 45. percben a 14 találat jelentette (26–12).

A végére kiengedett a házigazda és naggyá tette Pak Dzse Jong kapust, így végül éppen csak sikerült elérnie a 30 gólt, miközben a koreaiak szép gólokat lőve zárkóztak, ám nem sikerült bejönniük közte tíz alá.

KÉZILABDA
FÉRFI VILÁGBAJNOKSÁG, DÁNIA ÉS NÉMETORSZÁG
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
A-CSOPORT
Németország–Korea 30–19
(17–10)

KÉSŐBB
C-CSOPORT
20.15:
Dánia–Chile (Tv: M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik