Férfi kézi: Székely Márton visszatér a Tatabányához

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.03.05. 10:05
null
Székely Márton visszatér a Bányászhoz (Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet)
Székely Márton és Josip Peric is a férfi kézilabda NB I-ben szereplő Grundfos Tatabányánál folytatja a pályafutását a következő idénytől. Mindkét játékos az északmacedón Eurofarm Pelisztertől érkezik a Bányászhoz – írja a klub honlapja.


Korábban beszámoltunk róla
, hogy több játékossal is szóba hozták a Tatabányát. Közülük a spanyol Cristian Ugalde érkezésétmár bejelentette a Bányász, pénteken Nemanja Obradovics és Mateo Maras szignója is hivatalos lett. A két legújabb fogás pedig a magyar válogatott kapus, Székely Márton, valamint a bosnyák irányító, Josip Peric – az északmacedón Eurofarm Pelisztertől érkező két játékos korábban már játszott a Bányászban.

„Tatabánya mindig is a szívem csücske volt, rengeteg szép emléket és eredményt köszönhetek ennek a klubnak. Az akkori csapatunkkal bravúrt bravúrra halmoztunk a bajnokságban és sikeresen meneteltünk az európai porondon is, olyannyira, hogy hajszál híján az Európa-liga négyes döntőjébe is bejutottunk. Megráncigáltuk nem egyszer a Szeged bajszát, majd történelmet írtunk a Veszprém legyőzésével. Annak idején az előrelépés, a fejlődés reményében igazoltam el Tatabányáról, de mindig is nagyon hiányzott a légkör. Úgy gondolom, hogy a világszínvonalú multifunkciós csarnok megépülésével új korszak kezdődik a klub életében, amelynek megtiszteltetés a részese lenni a jövőben.
Büszkén mondhatom, hogy tatabányai lakosként a kék tigrisek hálóját őrizhetem ismét, és együtt harcolhatunk majd a közös álmok, célok elérésért. Tetszik a nekem szánt szerepkör, a jövő évi elképzelésekkel pedig teljes mértékben tudok azonosulni. Hiába voltak külföldi megkereséseim, szerettem volna a családhoz közelebb lenni. Mi lehetne ennél jobb, mint hazajönni egy nívós együtteshez? Szeretnék ismét Magyarország legjobb három csapatába tartozni, Magyar Kupa-döntőt játszani és bejutni az Európa-liga négyes döntőjébe”
– nyilatkozta Székely a klub honlapjának.

Mint ismert, a Eurofarm Peliszter egy csoportban szerepel a Tatabányával az Európa-ligában, kedden négygólos sikert aratott a magyar csapat északmacedón riválisa felett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik