Férfi kézi: Sterbik 2017 legjobbja; PSG-uralom az álomcsapatban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.13. 15:23
null
Sterbik Árpád lett 2017 legjobb kapusa (Fotó: handball-planet.com)
A Handball-Planet.com kézilabdás szakportál megszavaztatta a 2017-es év legjobb játékosait, valamint az esztendő posztonkénti legjobbjait. A 2018 nyarától a Veszprémet erősítő Sterbik Árpád lett a világ legjobbja és egyben a legjobb kapus.

 

A szavazás alapját a 30 fős, szakújságírókból álló zsűri voksai (a Nemzeti Sportot Simon József képviselte) adták, de természetesen a hagyományokhoz híven a szurkolók is szavazhattak.

A 2017-es év legjobb kézilabdázójának, valamint kapusposzton is azt a Sterbik Árpádot választották meg, aki 2018. július 1-jétől ismét a Veszprém játékosa lesz.

A jobbszélsőknél Gasper Marguc (Telekom Veszprém) a harmadik helyen végzett, őt Víctor Tomás, a Barcelona játékosa előzte meg a szavazáson. A jobbátlövőknél Nagy László (Veszprém) a negyedik lett, ezen a poszton Nedim Remili (PSG) nyert.

Az irányítóknál is párizsi diadalmaskodott Nikola Karabatic személyében, a veszprémi Lékai Máté a negyedik helyen zárt, míg a beállóknál Bjarte Myrhol (Skjern) végzett az első helyen. A balátlövőknél Mikkel Hansen örülhetett a végén, míg Momir Ilics (Veszprém) a negyedik legtöbb szavazatot kapta.

Uwe Gensheimer (PSG) kapta a legtöbb voksot a balszélsőknél, az év legjobb védekezőjátékosa pedig Luka Karabatic (PSG) lett.

Íme, a 2017-es esztendő álomcsapata
Íme, a 2017-es esztendő álomcsapata

 

A szavazás végeredményét itt tekinthetik meg!

A HANDBALL PLANET ÉV JÁTÉKOSA-DÍJ NYERTESEI
Kapus
Sterbik Árpád (Vardar Szkopje)
Jobbszélső: Víctor Tomás (Barcelona)
Jobbátlövő: Nedim Remili (PSG)
Irányítók: Nikola Karabatic (PSG)
Beálló: Bjarte Myrhol (Skjern)
Balátlövő: Mikkel Hansen (PSG)
Balszélső: Uwe Gensheimer (PSG)
Védő: Luka Karabatic (PSG)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik