Kézilabda: Sterbik Árpád két évre a Veszprém játékosa

SIMON JÓZSEFSIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2017.11.29. 09:18
null
Sterbik Árpád visszatér Veszprémbe (Fotó: AFP)
Szerda reggel a Nemzeti Sportnak hivatalosan is bejelentette Sterbik Árpád és a Telekom Veszprém, hogy a klub egykori kapusa – a korábbi sajtóhíreknek megfelelően – visszatér a bajnokcsapathoz.

A világklasszis kapus két évre írt alá a régi-új csapatához, szerződése 2018. július 1-jétől 2020. június 30-ig szól. Mirko Alilovicnak 2018. június 30-án lejár a szerződése a Telekom Veszprémnél, amelyet a klub nem hosszabbít meg (a 32 éves horvát Szegeden folytatja a pályafutását), így a bakonyi együttes a Sterbik, Mikler kapuspárossal vág neki a 2018–19-es szezonnak.

– Az ajánlatai közül miért a Veszprémét választotta? – kérdezte a Nemzeti Sport a világ legjobb játékosának 2004-ben megválasztott, világbajnok (2013), háromszoros vb-bronzérmes (1999, 2001, 2011) vajdasági, pontosabban adai kapust.
– Tizenhat éve szerződtem először Veszprémbe, ahol már akkor is nagyon jól éreztem magam, sok sikert értem el közösen akkori csapattársaimmal – válaszolta a 38 éves Sterbik Árpád. – Azóta is csak nagy célokat tűztem magam elé Madridban, Barcelonában és a Vardar Szkopjében. Nincs ez másként most sem, a Veszprémmel a csúcsra szeretnék érni újra a Bajnokok Ligájában, miután a Ciudad Reallal 2006-ban, 2008-ban és 2009-ben, a Vardarral pedig 2017-ben már ünnepelhettem ezt a sikert. Szkopjében lejárt a szerződésem, szerettem volna még egy kicsit közelebb kerülni a szülőhelyemhez, a szüleimhez, a barátaimhoz.

– Mi vonzotta a leginkább?
– Nem mondok újat azzal, hogy a Veszprém a világ egyik legerősebb, legjobban szervezett csapata, ide bárki szívesen jön. Ezért is írtam alá két évet. A környezet is kedves nekem, hiszen temérdek ismerősöm, sok barátom él a városban és a környékén. Arról nem is beszélve, hogy így közelebb lesz a feleségem is a szülővárosához, Tapolcához. Az ikreinknek is jót tesz majd, hogy magyar környezetben élhetnek.

– Mi a véleménye a jelenlegi Veszprémről?
– Kisebb botlásait nem tartom tragikusnak, még hosszú az idény… Ezek dacára nagyon erős gárda, tele világklasszisokkal, akikkel újra BL-trófeára törhet. S nem bánná, ha velem már a másodikat célozhatná meg a következő szezonban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik