Férfi kézi: olimpiai bajnok a Veszprém látókörében – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2022.03.21. 21:27
null
Hugo Descat válogatott mezben az idei Európa-bajnokságon (Fotó: Török Attila)
A L'Équipe francia sportnapilap értesülése szerint jövő nyáron a Telekom Veszprémben köthet ki a Montpellier olimpiai bajnok kézilabdázója, Hugo Descat.

 

„Már tettünk egy ajánlatot neki, de egyelőre nem elégedett vele” – idézi a L'Équipe Julien Deljarryt, a Montpellier elnökét minapi hírében.

A 2023-ig szerződéssel rendelkező Hugo Descat élete formájában van, hosszú mellőzés után tavaly újra bekerült a francia válogatottba, és tagja volt az olimpiai bajnoki címet nyerő csapatnak.

A L'Équipe szerint ezt látván nagy német klubok (Füchse Berlin, Rhein-Neckar Löwen) és a Pick Szeged is tanulmányozza a 29 éves balszélső szerződtetésének lehetőségét, de hozzáteszik: úgy tudják, a legjobb feltételeket a Veszprém kínálja.

A francia lap szerint nemcsak pénzügyi, hanem sportszakmai szempontból is vonzó a veszprémi lehetőség, hiszen a magyar csapat BL-indulása mindig biztos, viszont a Montpellier jelen állás szerint például a következő kiírásban aligha lesz ott. Arról nem is beszélve, hogy a Veszprém nemrég bejelentette egy másik klasszis balszélső, Bjarki Már Elísson nyári érkezését – ők ketten igen hatékonyan egészíthetnék ki egymást.

A L'Équipe ugyanakkor hozzáteszi, hogy a korábban a Créteil (2011–2017), majd a Dinamo Bucuresti (2017–19) kötelékében játszó Descat hálás a Montpellier-nek, amiért a romániai „száműzetés” után szerződtette 2019-ben, és már csak ezért is vár a klub feljavított ajánlatára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik