V. Á. 2021.10.22 11:16 Frissítve: 2021.10.22 11:49

Férfi kézi: négy játékosa maradt a Ceglédnek, mégsem halaszthatott

A koronavírus-járvány alaposan megnehezíti a férfi kézilabda NB I/B Keleti csoportjában szereplő Ceglédi KKSE dolgát, amelynek négy hadra fogható játékosa maradt – írja a klub Facebook-oldala.

 

Mindössze négy hadra fogható játékosa maradt a Ceglédnek (Fotó: Ceglédi KKSE)


Az NB I-től az előző idény végén búcsúzó ceglédiek már az előző héten is mindössze nyolc kézilabdázóval álltak ki a Békes ellen (27–20-ra kikaptak). Pénteken a Pick Szeged U21-es csapatát fogadta volna a tabella élén álló együttes, azonban csupán négy játékosa maradt, miután többen hatósági karanténba kerültek. Ennek ellenére nem engedélyezték a Cegléd számára a halasztást.

„A héten csapatunkban többen hatósági karanténba kerültek, így a mai mérkőzésre négy emberrel tudtunk volna kiállni, akikkel nem tudtuk elvállalni a mérkőzést. Halasztásért fordultunk a Magyar Kézilabda-szövetség versenyigazgatóságához, de az idei versenykiírás jelenleg nem engedélyez halasztást, ezért a versenyigazgató nem engedélyezte a meccs elhalasztását. Két választásunk volt, az egyik, hogy utánpótláskorú játékosokkal feltöltjük csapatunkat, de mivel utánpótláscsapatunk ma bajnoki mérkőzést játszik Ózdon, ezért a másik lehetőség mellett döntöttünk. Tájékoztattuk az MKSZ versenybizottságát, versenyre kiállni nem tudunk. Így a mérkőzést 10–0 arányban a Szeged javára írják jóvá, a tabellán elfoglalt első helyezésünket elveszítettük” – írja a közlemény.

Köszönetüket fejezték ki a Szegednek, miután a Tisza-parti klub hozzájárult a pályaválasztói jog felcseréléséhez, így idegenbeli vereségnek lett elkönyvelve a találkozó.

2021.12.08 21:40:15

Kézilabda BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Lehet, hogy egyszer lesz eredménye a sportág effajta exportjának, de a robbanásszerű fejlődés teljesen kizárható.

2021.12.08 19:51:52

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT (Granollers), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A dánok nagyon jól játszottak, így a negyeddöntőbe kerülésre már csak matematikai esély maradt.

2021.12.07 12:30:45

Kézilabda nemzetisport.hu

Részletes program és eredmények, a magyar válogatott útja – a torna adatbankja.

2021.12.06 19:40:27

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT (Llíria), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Így a magyar válogatott két pontot visz a középdöntőbe, ahol szerdán Dániával mérkőzik.