Férfi kézi NB I: változik a bajnoki döntő kiírása

Vágólapra másolva!
2022.06.14. 11:17
null
A következő idényben az egyik fél második győzelméig tart a bajnoki döntő (Karnok Csaba/Délmagyarország)
A 2022–2023-as évadban az egyik fél második győzelméig tart a bajnoki döntő a férfi kézilabda NB I-ben – írja az MKSZ versenyszabályzata.


Mint ismert
, az idei bajnoki döntőben idegenben lőtt több góllal nyerte a Szeged az aranyérmet.

„A férfiaknál az alapszakasz 1–2. helyezettje bajnoki döntőt játszik, ami az egyik csapat második győzelméig tart. Az első mérkőzésen a pályaválasztó az alapszakaszban első helyen végzett csapat, a második mérkőzésen pedig az alapszakasz második helyén végzett csapat. Az esetleges harmadik mérkőzésen az alapszakasz első helyén végzett csapat a pályaválasztó. A döntő mérkőzésein döntetlen esetén azonnal hétméteres dobások következnek” – írja a versenykiírás.

Az NB I-re a csapatoknak július 4-ig kell leadniuk a nevezésüket. Sorsolás július 5-én. Az alapszakasz szeptember 4-én kezdődik.

Az NB I-s indulásra jogot szerzett csapatok a 2022–2023-as idényre:
Nők: Alba Fehérvár KC, Békéscsabai ENKSE, Dunaújvárosi KKA, DVSC Schaeffler, Érd, FTC-Rail Cargo Hungaria, Győri Audi ETO, Kisvárda Master Good SE, Motherson-Mosonmagyaróvári KC SE, Moyra-Budaörs, MTK Budapest, NEKA, Siófok KC, Váci NKSE
Férfiak: Balatonfüredi KSE, Budai Farkasok-Rév Group, Csurgói KK, Dabas KC VSE, Fejér-B.Á.L. Veszprém, Ferencváros, Grundfos Tatabánya KC, HE-DO B.Braun Gyöngyös, HÉP-Cegléd, NEKA, Pick Szeged, Schieszl-Budakalász, Sport36-Komló, Telekom Veszprém

A megújult NB I/B-ben egycsoportos rendszerben játszanak a csapatok, a nőknél és a férfiaknál egyaránt 16-16 csapattal. Az NB I/B-s bajnokságok nevezési határideje 2022. július 4-e, a sorsolásra 2022. július 5-én kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik