Férfi kézi: Lékait ma műtik, még szerepelne az idényben

Vágólapra másolva!
2013.03.06. 10:01
Amint arról tegnap beszámoltunk, nagy árat fizetett a Szlovén Kupában való továbbjutásért a Celje férfi kézilabdacsapata, magyar válogatott játékosának, Lékai Máténak ugyanis eltört az ujja. Az irányító elmondta, ma kerül sor a műtétre, amely után a felépülés várhatóan hat hetet vesz igénybe.

„Az első félidő közepén az egyik lövésemnél ráütöttek a kézfejemre. Már akkor nagyon erős fájdalmat éreztem, de rövid ápolás után visszatértem a pályára, és végigjátszottam a mérkőzést. Ez a kezem egyébként már amúgy is be volt kötve, mert néhány nappal korábban a gyűrűsujjam kificamodott. Mégsem a gyűrűssel, hanem a hüvelykujjammal lett utóbb probléma. A csuklóm közelében letört a csontból egy darabka” – elevenítette fel a történteket Lékai Máté a Nemzeti Sportnak.

„A doktor először is megpróbálta kézzel visszailleszteni a csontocskát a helyére, és azt mondta, a „civileknek” ez így is összeforrhatna és nem okozna problémát. A röntgen láttán viszont megváltoztatta a véleményét, és azt mondta, a sportolóknál ezt a sérülést a tökéletes gyógyulás érdekében ajánlatos megműteni, lemezkével rögzíteni. Szerdán el is végzik az operációt” – tette hozzá az irányító.

„Az optimista jóslat úgy szól, hogy négy hét csaknem teljes tétlenség, aztán két hét rehabilitáció. Remélem, ez elég lesz, és még szerepelhetek ebben az idényben. Így is ki kell hagynom a válogatott Európa-bajnoki selejtezőit, valamint klubcsapatom Hamburg elleni BL-nyolcaddöntőjét, meg néhány bajnokit. Maradok Celjében, mert speciális tréninget nyilván végezhetek. Nem is lenne jó, ha visszaesne az erőnlétem.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik