D. S. B.
2023.03.31 10:36 Frissítve: 2023.03.31 11:29

Férfi kézi: kiderült, kik érkezhetnek Szegedre a Kielcétől

Mint arról többször is beszámoltunk, egyre nagyobb a baj a lengyel bajnoki címvédő Kielce férfi kézilabdacsapatánál, mert a csapat továbbra sem találta meg új névadó szponzorát, ezért anyagilag olyan nehéz helyzetbe kerülhet, hogy a szakmai stáb mellett a játékosok java része távozhat, s a hírek szerint egy egész kontingens érkezhet az OTP Bank-Pick Szegedhez.

Talant Dujsebajev mellett hat játékos érkezhet Szegedre a Kielcétől (Fotó: Getty Images)

A Kielce csaknem 50 millió forintnak megfelelő zlotyt kapott a helyi önkormányzattól, de ez csak átmenetileg volt elegendő a csapatnak, hiszen további több száz millió forintra lenne szüksége, hogy fenntartsa a jelenlegi színvonalon a csapatot.

 
A Kielce új szponzorral tárgyal, de két játékos így is távozhat – sajtóhír

A játékosok és a szakmai stáb jövőjéről március végéig kellett információval szolgálnia a vezetőségnek, de a lengyel emkielce.pl most azt írja, a klubnak jövő hét elejéig sikerült időt nyernie.

A portál megerősítette az Eurosport információit, melyek szerint az OTP Bank-Pick Szegedhez kerülhet a Kielce magja, így a vezetőedző, Talant Dujsebajev mellett két fia, Alex és Daniel Dujshebaev, valamint három francia játékos, Dylan Nahi, Nicolas Tournat és Benoit Kounkoud is a Tisza-partiaknál folytathatja pályafutását nyártól.

Ahogy Andreas Wolff is Szegedre kerülhet a következő idényre, hogy egy évvel később váltsa a hírek szerint a román Dinamo Bucuresti-tel már előszerződést is kötő, s 2024 nyarán távozó Vladimir Cuparát a Telekom Veszprém kapujában.

A lap kitért rá, ha Wolff valóban Szegedre igazol, akkor a Tisza-partiak Elverumtól igazolt kapusa, Emil Kheri Imsgard kölcsönbe kerülhet, míg a magyar válogatott beálló, Rosta Miklós a román Dinamo Bucuresti-hez igazolhat, de nem marad a Tisza-partiaknál Bogdan Radivojevics sem.

Hivatalosan ugyanakkor egyelőre két szegedi távozóról tudni, hiszen Alexander Blonz a dán GOG-hez, Kent Robin Tönnesen pedig a Paris Saint-Germainhez igazol.

Az Eurosport úgy tudja, a Kielcétől érkezők – Wolff kivételével – három évre, 2026-ig írhatnak alá Szegeden. A lap értesüléseit az emkielce.pl is megerősítette, megjegyezve, a bejelentések a héten még nem valósulnak meg, mert a lengyel bajnoknak április elején még lesz egy utolsó esélye, hogy kilábaljon a bajból.

2023.05.25 23:19:20

Kézilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Szucsánszki Zita eredményeit röviden és a hármas egység jegyében összegezhetjük: egyaránt háromszor nyert kontinentális kupát – kétszer a KEK-, egyszer az EHF-serleget –, bajnokságot és MK-t, ráadásként háromszor választották itthon az év kézilabdázójának.

2023.05.18 18:15:56

Kézilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Éppen akkor nem volt vezére a gárdának, amikor a leginkább szükség lett volna rá.

2023.05.18 18:29:19

Kézilabda nemzetisport.hu

A hazai döntetlen után Lengyelországban négygólos vereséget szenvedett a magyar csapat, így kiesett a negyeddöntőben.

2023.05.11 18:10:20

Kézilabda nemzetisport.hu

A BL-negyeddöntő első mérkőzésén semmi sem dőlt el, izgalmas, színvonalas meccsen döntetlen született.

2023.05.07 20:49:51

Kézilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY.Bíró Blanka és társai bejutottak a budapesti final fourba.