Férfi kézi: a PSG-hez igazol a Szeged átlövője – hivatalos

Vágólapra másolva!
2023.03.10. 14:45
null
Kent Robin Tönnesen nyártól a PSG-nél folytatja pályafutását (Fotó: Török Attila)
A francia férfi kézilabda-bajnokságban szereplő Paris Saint-Germainnél folytatja pályafutását nyártól az OTP Bank-Pick Szegedtől távozó norvég jobbátlövő, Kent Robin Tönnesen – jelentette be hivatalos honlapján a párizsi klub.

A 31 éves norvég válogatott jobbátlövő a Fjellhammer és a Haslum csapatai után hamar légiósnak állt, s a svéd Sävehofnál, majd a német Wetzlarnál és Füchse Berlinnél is megfordult, mielőtt 2017-ben megszerezte volna őt a Telekom Veszprém, melyet 2021-ig erősített, azóta pedig az OTP Bank-Pick Szegedben kézilabdázott.

A berliniekkel kétszeres klubvilágbajnok, világbajnoki ezüstérmes játékos nyáron távozik Szegedről, s két évre, 2025 nyaráig szóló szerződést kötött a PSG-vel, melynél posztriválisa lesz Máthé Dominik is.

„Ez egy újabb fontos lépés a karrieremben. A Paris Saint-Germainhez való csatlakozás minden profi kézilabdázót büszkeséggel tölt el. Szeretnék együtt fejlődni az elit játékosokkal és a magas színvonalú kisegítő személyzettel. Várom már az új kihívást és, hogy a maximumot nyújthassam” – fogalmazott Tönnesen új klubja honlapjának.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik