Férfi kézi: hosszabbított a Szeged spanyol klasszisa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.02.27. 10:57
null
Joan Canellas jövő nyárig biztosan a Szeged játékosa lesz (Fotó: Karnok Csaba/Délmagyarország)
A Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata hivatalos honlapján tudatta, hogy Joan Canellas jövő nyárig meghosszabbította szerződését.

A 33 éves spanyol irányító-átlövő 2018 nyarán érkezett Szegedre, amelynek egyik húzóemberévé vált. A magyar bajnokságban 49 meccsen 133 gólt szerzett, a Bajnokok Ligájában pedig 69 találatánál jár. Egyik legemlékezetesebb meccsét nemrégiben játszotta, a Paris Saint-Germain ellen, a francia sztárcsapat 32–29-es legyőzéséből 10 találattal vette ki a részét.

„Boldog vagyok. Azt gondolom, hogy a legjobb döntést hoztam a saját és a családom szemszögéből is. A gyerekek boldogok, a bölcsőde kiváló és a feleségemnek rengeteg barátja van a csapaton belül is. Nagy szerepet játszott a döntésemben, hogy tudom, ő is szeretett volna maradni. Szép helyen élünk, mindenünk megvan, amire csak szükségünk lehet. Családként teljes Szegeden az életünk, és örülök, hogy ez még legalább egy évig így is marad. A döntésemben a legfőbb szerepet a klub céljai játszották. Nem sok csapat van, amely a Bajnokok Ligája négyes döntőjéért harcol. Talán nyolc olyan klub lehet a világon, amelyek eséllyel pályáznak a döntőbe jutásra. És a Mol-Pick Szeged köztük van. Ez nagyon fontos számomra. Már másfél éve itt vagyok, ismerem a stílusunkat, az edzőnket, a csapattársaimat. Remek társaságot alkotunk. Minden amellett szólt, hogy ezt a döntést hozzam meg” – nyilatkozta Joan Canellas a pickhandball.hu-nak.

A Szeged nemrégiben hosszabbított másik irányítójával, Dean Bombaccsal is, valamint bejelentette, hogy nyártól új szakember veszi át akadémiája irányítását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik