Férfi kézi: Ezek az eredmények önmagukért beszélnek – David Davis

Vágólapra másolva!
2020.11.18. 10:10
null
David Davis mindig az előttük álló feladatokra koncentrál (Fotó: Szabó Miklós)
David Davis, a Veszprém szakvezetője kevés játékossal is optimista, és csak akkor emeli fel a hangját, ha nem úgy mennek a dolgok, ahogy elképzeli.

 

– Tízből tíz győzelem a bajnokságban, négy siker és egy döntetlen a Bajnokok Ligájában, magabiztos diadal a SEHA-ligában – hogy értékeli az elmúlt két és fél hónapot?
– Ezek az eredmények önmagukért beszélnek, elsősorban a csapatteljesítménnyel vagyok elégedett – mondta a Nemzeti Sportnak a Telekom Veszprémet 2018 októbere óta irányító spanyol David Davis. – Remek munkát végeznek a srácok, ez önbizalomra ad okot, végre megértették, hogy minden mérkőzésen száz százalékot kell nyújtanunk. A válogatott hét után nyögvenyelős volt a játékunk a Ferencváros ellen, fáradtan mozogtunk, főleg az első félidőben, ám a másodikban már az a Veszprém volt pályán, amelyet mindig látni szeretnék. Kellenek az ilyen meccsek is, ezért nem a végeredményre vagyok a legbüszkébb, hanem arra, ahogy nyertünk és a hozzáállásra.

– Pedig az egyik időkérésnél leteremtette a játékosait, amiért sétálnak a pályán...
– Nem az egész csapatnak címeztem, hanem a balátlövőnknek, Nikolaj Markussennek. A hibákra azonnal felhívom a figyelmet. Egyébként mindenkin érződött a fáradtság, a sok utazás, a válogatottaknál eltöltött idő miatt mentálisan nem voltunk elég frissek. A reakció viszont tetszett, a szünet után csak tíz gólt engedélyeztünk. Két nappal később elmentünk Egerbe, ahol már az első perctől látszott, mennyire összpontosítunk. Kihasználtuk a helyzeteinket, jól védekeztünk, gyorsan visszarendeződtünk, sokat futottunk – úgy játszottunk, mint a szünet előtt.

JÖHET AZ ELVERUM

A Bajnokok Ligája A-csoportjában hetedik helyen álló Elverumnak eddig három mérkőzését – köztük a sereghajtó Mol-Pick Szeged ellen csütörtökre tervezett találkozóját – kellett elhalasztani a szigorú norvégiai be- és kiutazási szabályozás miatt. A Máthé Dominikot (balra) foglalkoztató elverumiak ezért a helyi szakszövetségnél kérvényezték, hogy az idegenbeli meccsekről hazatérve ne kelljen a csapatnak tíznapos karanténba vonulnia. A norvég szövetség kedden arról tájékoztatta a klubot, hogy január 15-ig mentesül a karantén alól, így az Elverum a kötelezően előírt PCR-tesztek eredményétől függően jövő csütörtökön pályára léphet Szegeden.

– Több játékosa is hiányzik betegség vagy sérülés miatt, a csapat játékán ez mégsem érződik.
– Eddig mindenki kapott lehetőséget, persze a játékperceket nézve vannak eltérések. A lényeg, hogy senki se érezze magát kívülállónak nálunk, és tisztában legyen a csapatban betöltött szerepével, feladatával. Amúgy nincs egy rossz szavam senkire, csak akkor emelem fel a hangom, ha nem úgy mennek a dolgok, ahogy elképzelem.

– Korábban elmondta, kétségei vannak az idénnyel kapcsolatban. Most hogyan látja?
– A járvány ellenére kifejezetten optimistán látom csapatom jövőjét. Az elvégzett munka eredménnyel is párosul, a játékosaim nemcsak küzdenek, hajtanak, hanem igazi profiként is viselkednek. Én mindig győzni akarok, mindegy, mekkora kerettel – ha van hét egészséges emberem, csakis a győzelem a cél. Amíg így játszunk, addig nem aggódom, hogy húsz- vagy tizenöt tagú a keretünk.

– Az Aalborg hibátlan volt az első négy fordulóban, a Zaporizzsját kilenc, a Nantes-ot nyolc góllal győzte le, azóta kétszer kikapott. Mire számít a dán bajnok otthonában?
– Nehéz találkozónak nézünk elébe, az Aalborg rendkívül szervezett, támadásban kifejezetten veszélyes, főleg otthon. Én egyébként szeretem nézni a játékát, taktikailag nagyon felkészültek, fegyelmezettek a játékosai. És ne felejtsük el azt sem, az elmúlt két fordulóban a Kiel és a Barca győzte le, ezért alaposan elemeztük a dán együttest.

– A múlt héten kiderült, a december 28–29-re halasztott Bajnokok Ligája final four elődöntőjében a német Kiellel csapnak össze. Jár már a fejében az a találkozó?
– Egyelőre a németországi beutazási szabályokkal vagyunk elfoglalva: nem tudjuk, a megérkezésünk után karanténba kell-e vonulnunk Kölnben, és ha igen, edzhetünk-e közben. A klub minden lehetőséget számításba vesz, én csak azzal törődöm, hogy minél jobban felkészítsem a csapatot a négyes döntőre. Addig ráadásul még találkozunk a Kiellel a mostani csoportkörben, ahogy a Barcával is, na meg ott van a Szeged elleni rangadó a magyar bajnokságban – inkább az előttünk álló feladatokra koncentrálunk.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
7. FORDULÓ, A-CSOPORT
Szerda

18.45: SG Flensburg (német)–Meskov Breszt (fehérorosz)
18.45: FC Porto (portugál)–PSG (francia)
Csütörtök
18.45:
Vardar 1961 (északmacedón)–Lomza Vive Kielce (lengyel)

B-CSOPORT
Szerda

18.45: Aalborg HB (dán)–Telekom Veszprém (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
20.45: PPD Zagreb (horvát)–Motor Zaporizzsja (ukrán)
Csütörtök
18.45:
THW Kiel (német)–Barca (spanyol)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik