Férfi kézi EHF-kupa: csoportmásodik lett a Tatabánya

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.01. 16:31
null
A magdeburgiak örülhettek a végén
A Grundfos Tatabánya 31–28-ra kikapott Győrben a Magdeburgtól a férfi kézilabda EHF-kupa csoportkörének utolsó fordulójában, így csoportmásodikként jutott a negyeddöntőbe.

 

A Tatabánya továbbjutása már a múlt héten eldőlt, a Magdeburg elleni mérkőzésének az volt a tétje, hogy melyik csapat végez a C-csoport élén. A Bányásznak ehhez le kellett volna győznie a Bundesliga 5. helyén álló német gárdát, amelytől idegenben 30–25-re kikapott. Nem kezdtek rosszul Vladan Matics fiai, az első percekben náluk volt az előny, de a Magdeburg gyorsan válaszolt a hazai találatokra.

Különösen a dán Michael Damgaard volt elemében, akinek szinte az összes lövéséből gól született. Vezérletével öttel vezetett a szünetben a Magdeburg, amely a második félidőben megtartotta előnyét, ezzel megnyerte a C jelű kvartettet.

A Tatabánya csoportmásodikként az A- vagy a D-csoport első helyezettjével találkozik majd a negyeddöntőben, azaz a Füchse Berlinnel vagy a szintén német Melsungennel. A Tatabánya hazai pályán kezdi majd a párharcot. A B-csoportot megnyerő Göppingen házigazdaként már ott van a négyes döntőben.

FÉRFI KÉZILABDA EHF-KUPA
C-CSOPORT, 6. FORDULÓ

GRUNDFOS TATABÁNYA KC–SC MAGDEBURG (német) 28–31 (12–17)
Győr, Audi Aréna, 2400
néző. V: Kijasko, Kiszeljov (oroszok)
TATABÁNYA: Székely M. – Harsányi, Grigoras 3, Szöllősi Sz. 3, Szöllősi B. 4, Ilyés 3, Vujovics 4 (2). Csere: Tóth M. (kapus), Sipos A., Pásztor Á. 3, Leimeter 1, Bozovics 5, Vranjes 2, Juhász Á., Dénes. Edző: Matics Vladan
MAGDEBURG: Green – Pettersson 3, Christiansen, Bagersted 3, Lemke, O'Sullivan 4, Grafenhorst 4. Csere: Quenstedt (kapus), Damgaard 10, Weber 2 (2), Bezjak 2, Zelenovics 3. Edző: Bennet Wiegert
Az eredmény alakulása. 3. perc: 3–2. 12. p.: 5–6. 18. p.: 8–10. 23. p.: 9–13. 36. p.: 15–20. 46. p.: 20–22. 54. p.: 23–28
Kiállítások: 6, illetve 6 perc
Hétméteresek: 4/2, illetve 2/2
MESTERMÉRLEG
Matics Vladan:
– A vereség dacára nagyon büszke vagyok a csapatomra. Nem könnyű ilyen képességű gárda ellen kézilabdázni. Megpróbáltuk felvenni a Bundesliga-ritmust diktáló ellenfelünk tempóját, ami hellyel-közzel sikerült. Ettől függetlenül örülünk, mert továbbjutottunk a csoportból, és ezzel minden várakozást túlteljesítettünk. Kíváncsian várjuk a keddi sorsolást.
Bennet Wiegert: – Örülünk a győzelemnek és a csoportelsőségnek. A siker elsősorban a jól működő védelmünknek köszönhető.

A csoport másik mérkőzésén: Kolding (dán)–Maccabi Tel-Aviv (izraeli) 36–31

A csoport végeredménye: 1. Magdeburg 11 pont, 2. Tatabánya 8, 3. Kolding 5, 4. Maccabi Tel-Aviv 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik