Lidl az FTC friss élelmiszerpartnere
CS. B. 2022.01.12 16:51 Frissítve: 2022.01.13 06:50

Férfi kézi Eb: a szervezők értetlenül állnak a franciák és a szerbek kifogásai előtt

A részben hazai rendezésű 2022-es férfi Európa-bajnokság miatt Magyarországra utazó francia és szerb kézilabda-válogatott szervezési hiányosságra panaszkodik. A franciák sérelmezik, hogy szegedi szállásukon egy légtérben kell tartózkodniuk és étkezniük a maszk nélküli szállodavendégekkel. A Magyar Kézilabda-szövetség reagált a kifogásokra, közleményében azt írta, értetlenül áll a franciák és a szerbek nyilatkozatai előtt.

 

Karabatic nem elégedett a szervezéssel (Fotó: AFP)

 

Hétfőn érkezett Magyarországra az egyik szegedi hotelben megszálló francia kézilabda-válogatott, amely felháborodott és megdöbbent azon, hogy a szállodában mennyire lazán kezelik a koronavírusra vonatkozó járványügyi szabályokat.

A franciák sztárjátékosa, Nikola Karabatic kedd este – két nappal az Eb kezdete előtt – egy videokonferencia keretén belül elmondta, a csapatot sokkolta a maszk nélküli vendégek látványa. 

„Megdöbbentett, sőt, sokkolt bennünket a maszk nélküli vendégek látványa. Ugyanott étkezünk, ahol ők – idézte a tekintélyes L'Équipe Karabaticot, aki állítása szerint turisták koszorújában reggelizett a csapattársaival, holott szerinte a protokoll előírja, hogy ez egy izolált szobában történjen.

„Ez a hozzáállás nem helyes azokkal a játékosokkal szemben, akik vért izzadnak azért, hogy ne produkáljanak pozitív koronavírustesztet és részt vehessenek a tornán” – fakadt ki a franciák kapusa, Vincent Gerard.

A Francia Kézilabda-szövetség (FFHB) elnöke, Philippe Bana azt mondta a francia sportnapilapnak, hogy az EHF főtitkára a szervezést érintő változásokról biztosította, és arról, hogy hamarosan minden elrendeződik. 

A szerb válogatott szövetségi kapitánya szintén lesújtó véleménnyel van a szervezésről.

„Kaotikus a szervezés az Európa-bajnokságon. A maszk nélküli vendégek egy légtérben vannak a csapatokkal. Nem tesztelik az összes együttest, valamint késnek a teszteredmények (én még mindig arra várok, hogy teszteljenek, pedig reggelre volt ütemezve). Az eredmény? Néhány játékos már most megfertőződött. Hogyan játszhatnánk így?” – írta közösségi oldalán a szerb kapitány, Toni Gerona.


A Magyar Kézilabda-szövetség reakcióját változtatás nélkül közöljük.

„Az Eb-t az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) előírásainak maradéktalan betartásával, velük közösen szervezzük. Minden résztvevő ország delegációja már ősszel is bejárta a négycsillagos szállodákat, azóta semmilyen kifogást nem emeltek. Mindemellett a hatályos jogszabályokat és az EHF által előírt Covid-protokollt mindenki megismerte, azokat betartja a rendező országokban. A szervezők a csapatok számára részletes tájékoztatást nyújtottak, továbbá minden felmerülő kérdésre alapos választ adtak, melyet mindenki elfogadott, ezért értetlenül állunk a franciák és a szerbek nyilatkozata előtt. Ha a továbbiakban felmerülnek még jogos igények, azokat képesek és készek vagyunk rendezni, ehhez a megfelelő kapcsolatok rendelkezésre állnak” – írja az MKSZ a hivatalos Facebook-oldala.

A kialakult helyzetre reagálva az Európai Kézilabda-szövetség közleményt adott ki, jelezve, folyamatos az együttműködés a szervezőkel a kihívások leküzdése érdekében.

„Az EHF kiemeli a folyamatos és bizalomra épülő együttműködést a szervezőbizottsággal és az összes csapattal a globális világjárvány legújabb fejleményei által okozott kihívások leküzdése érdekében.
Az öt magyarországi és szlovákiai helyszín felelősei szoros kapcsolatban állnak a résztvevő szövetségekkel és minden más érdekelt féllel".

2022-ES FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, MAGYARORSZÁG–SZLOVÁKIA
A CSOPORTBEOSZTÁS
A-csoport (Debrecen):
Szlovénia, Dánia, Észak-Macedónia, Montenegró
B-csoport (Budapest): Portugália, MAGYARORSZÁG, Izland, Hollandia
C-csoport (Szeged): Horvátország, Szerbia, Franciaország, Ukrajna
D-csoport (Pozsony): Németország, Ausztria, Fehéroroszország, Lengyelország
E-csoport (Pozsony): Spanyolország, Svédország, Csehország, Bosznia-Hercegovina
F-csoport (Kassa): Norvégia, Oroszország, Szlovákia, Litvánia
A csoportok első két-két helyezettje jut a középdöntőbe, ahonnan a csoportok első két-két helyezettje jut az elődöntőbe.

C-CSOPORT (SZEGED)
1. 13.18.00Szerbia–Ukrajna
 
1. 13.20.30Horvátország–Franciaország
 
1. 15.18.00Franciaország–Ukrajna

1. 15.20.30Horvátország–Szerbia
1. 17.18.00Ukrajna–Horvátország 
1. 17.20.30Franciaország–Szerbia
Lidl az FTC friss élelmiszerpartnere
2022.10.05 18:10:58

Kézilabda nemzetisport.hu

Tovább menetel a BL-ben a magyar csapat, amely óriási csatában verte meg a GOG-ot.

2022.09.30 23:35:22

Kézilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mert egy idő után már kevésbé lesz édes az íze a sikernek a hazai porondon a Veszprém ellen.

2022.09.29 18:25:56

Kézilabda nemzetisport.hu

Három mérkőzés után nulla ponttal áll a magyar csapat, a második félidőben sokkal jobb volt a Kiel.

2022.09.24 17:05:07

Kézilabda nemzetisport.hu

A Metz végig vezetett, volt, hogy nyolc góllal is, végül néggyel bizonyult jobbnak az ETO-nál.

2022.09.24 10:51:49

Kézilabda nemzetisport.hu

Az első félidőben sokkal jobb volt a vendég Brest, de felállt a padlóról az FTC... Hogy nagyon elrontsa a legvégét.