Férfi kézi: Borbély Ádám a Wisla Plockban folytatja

Vágólapra másolva!
2017.01.31. 19:28
null
Borbély Ádám (jobbra) a nyáron légiósnak áll (Fotó: Lénárt Márton)
A következő idénytől a lengyel Wisla Plock játékosa lesz Borbély Ádám, a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának kapusa.

 

A Wisla Plock kedden a honlapján jelentette be, hogy Borbély Ádám kétéves szerződést írt alá, amely idén nyáron lép érvénybe.

„Nagy lépés ez a pályafutásomban. Jó lehetőség lesz számomra a fejlődésre” – nyilatkozta leendő klubja oldalán a 21 éves magyar kapus, akinek Mikler Roland és Mirko Alilovic mellett korlátozott játéklehetőség jut Veszprémben, ezért is döntött a váltás mellett.

Piotr Przybecki, a Wisla vezetőedzője Rodrigo Corralesszel állította párhuzamba Borbélyt, mondván, a spanyol kapus is viszonylag ismeretlenként érkezett hozzájuk, ám hamar meghatározó emberré nőtte ki magát. Corrales és Borbély Plockban nem lesznek csapattársak, mivel a 26 éves spanyol az idény végén a PSG-be igazol.

A Wisla Plock hétszeres lengyel bajnok – legutóbb 2011-ben ünnepelt aranyérmet a Kielce megelőzése után –, és a legutóbbi három idényben nyolcaddöntőbe jutott a Bajnokok Ligájában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik