Férfi kézi BL: Félre kell tenni a barátságot - Ilics, Vujin

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.28. 11:37
Momir Ilics, az MKB-MVM Veszprém átlövője és Marko Vujin, a THW Kiel átlövője – a szerb kézilabda-válogatott két kulcsembere – nagyon jóban van egymással, ám a Bajnokok Ligája elődöntőjében félre kell tenniük a barátságukat. Nem lesz könnyű, de muszáj.

„Marko az egyik legjobb barátom, de az a meccs, ami most következik, egyáltalán nem a haverságról fog szólni – szögezte le a Telekom Sporthír Szolgálatnak nyilatkozó Momir Ilics, aki eddigi 91 góljának köszönhetően nagy eséllyel pályázik a BL gólkirályi címére. – Én most olyan különleges helyzetben vagyok, hogy a magyar csapatommal éppen a tavalyi egygólos vereségekért szeretnék visszavágni a Kielnek, és erre képesnek is tartom az MKB-MVM Veszprémet. Egy év leforgása alatt nagyot léptünk előre, a védekezésben már Európa egyik legjobbja vagyunk. Kölnben két nap leforgása alatt két nagy vizsga vár ránk, és csak hibátlan teljesítményekkel futhatunk be. Ráadásul a második ellenfelünket csupán az elődöntők után ismerhetjük meg. Én már kétszer ünnepelhettem Bajnokok Ligája-győzelmet, és most úgy érzem, hogy 2010 és 2012 után újra eljuthatok a csúcsra."Momir Ilics, aki eddigi 91 góljának köszönhetően nagy eséllyel pályázik a BL gólkirályi címére. – Én most olyan különleges helyzetben vagyok, hogy a magyar csapatommal éppen a tavalyi egygólos vereségekért szeretnék visszavágni a Kielnek, és erre képesnek is tartom az MKB-MVM Veszprémet. Egy év leforgása alatt nagyot léptünk előre, a védekezésben már Európa egyik legjobbja vagyunk. Kölnben két nap leforgása alatt két nagy vizsga vár ránk, és csak hibátlan teljesítményekkel futhatunk be. Ráadásul a második ellenfelünket csupán az elődöntők után ismerhetjük meg. Én már kétszer ünnepelhettem Bajnokok Ligája-győzelmet, és most úgy érzem, hogy 2010 és 2012 után újra eljuthatok a csúcsra."

Ilics a szezon előtt szerződött a Kielből Veszprémbe, miután egy évig együtt játszott a német együttesben a 2012 nyarán éppen Veszprémből Kielbe költöző Vujinnal. És tavaly a negyeddöntőben közös sikerük volt a Veszprém kiejtése.

„Szomorkodtam, hogy tavaly éppen annak a csapatnak kellett jó sok gólt dobnom a továbbjutásért, ahová öt évig húzott a szívem. Kielben nyolcszor, Veszprémben hétszer találtam a hálóba. Örültem a teljesítményemnek, másfelől a lelkem mélyén nagyon bánatos voltam – mondta Marko Vujin. – Most sem boldogít, hogy már megint összesorsoltak bennünket. Sokkal jobb lett volna a döntőben találkozni a régi csapatommal, szerintem ezt ők is így gondolják. A tévét nézve folyamatosan figyelem a Veszprémet. Félelmetes, hogy Sulic elöl és hátul mi mindent tud már megoldani, de Ilics, Alilovic, nem utolsósorban pedig Nagy Laci is hatalmas feladatokat oldott meg. Persze velünk is számolni kell, mert már sokkal stabilabb a klubunk helyzete, mi, játékosok pedig nagy hajrával megszereztük a Bundesligában az első helyet. Így jobb is elutazni Kölnbe. Ilics barátom már kétszer nyert a Kiellel Bajnokok Ligáját, most itt a lehetőség, hogy én is megszerezhessem az elsőt."

Vujin elmondta, hogy szerinte „a Barcelonának idén talán azért nehezebb a dolga, mert a meggyengült spanyol bajnokságban a szokásosnál kevesebb rangadót játszhatott. Ezért két egymást követő napon talán nem is bírja majd erővel", míg a Flensburgot képesnek tartja a Hamburg tavalyi szerepének betöltésére.

A 2008-ban a Veszprémmel KEK-győzelmet szerző Vujin üzent is Magyarországra.

„Gratulálok az EHF-kupa-győztes szegedieknek, közülük is elsősorban Mikler Rolandnak és Zubai Szabolcsnak, akikkel együtt játszottam a Dunaferrben" – mondta Vujin.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik