Férfi kézi BL: debütált a videobíró; döntőben a Kielce!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.28. 17:16
null
Rögtön meglepetéssel indult: a Kielce legyőzte az esélyesebbnek tartott PSG-t (Fotó: AFP)
Elsőként a lengyel Kielce jutott be a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni final fourjának vasárnapi fináléjába, miután kiélezett meccsen 28–26-ra legyőzte a francia PSG-t. A hajrában debütált a videobíró.

 

Az első félidőben a Kielce futott az eredmény után, ám a harminc perc alatt nyolc gólig jutó Mikkel Hansen vezette PSG hiába ment el többször is két-három góllal, nem tudta leszakítani ellenfelét. Talant Dujsebajev többször is látványosan nemtetszését fejezte ki egy-egy játékvezetői ítélet után, de a csapata szívósan küzdött, így a szünetben döntetlen állt az eredményjelzőn (16– 16).

A második félidő elején vezetett először a lengyel csapat, de két gólnál nagyobb fórra nem tudott szert tenni. Slawomir Szmal többször is nagyot védett, miközben az ápolásból visszatérő Nikola Karabatic első találatára a 39. percig kellett váni. Nem sokkal később fordított a PSG, de 20–20-nál kezdődött meg az utolsó tíz perc. A veszprémi szurkolók támogatását is élvező lengyel csapat emberhátrányban is betalált, és két góllal meglépett két és fél perccel a vége előtt. Innen már nem volt visszaút a PSG számára, a Kielce 28–26-ra győzött, és harmadik final fouros részvétele alkalmával először döntős.

A hajrában először vetették be a final fourban az idén debütáló videobírót: a fejét elveszítő Igor Vori kapott piros lapot. A technikai újításokról itt írtunk bővebben.

Strlek hajrábeli gólja

embed_kod=
|
nso_uj_cikk_embed
Embed kód:
mceBlockPasteEnd

 

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, FINAL FOUR (Köln, május 28–29.)
ELŐDÖNTŐ (május 28.)
Vive Tauron Kielce (lengyel)–PSG (francia) 28–26 (16–16)

G: M. Jurecki 5, Lijewski, Reichmann, Strlek, Zorman 4-4, Aguinagalde 3, Cupic 2, Bielecki, Jachlewski 1-1, ill. Hansen 10, Onufrijenko 5, Abalo 3, Honrubia, N. Karabatic 2-2, L. Karabatic, Möllgaard, Narcisse, Vori

KÉSŐBB
THW Kiel (német)–MVM VESZPRÉM
18.00
Vezeti: Öyvind Togstad, Rune Kristiansen (norvégok), Tv: Sport1, élőben az NSO-n

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik