Férfi kézi: Az első meccs után nem voltak biztatóak a jelek – Szita Zoltán

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2022.04.16. 20:37
Ott lesz a 2023-as svéd, lengyel közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokságon a magyar válogatott, miután a kinti egygólos győzelem után hazai pályán magabiztosan nyert 31–22-re Izrael ellen. A mérkőzést követően Székely Márton és Szita Zoltán értékelt az NSO Tv-nek. 

„Az első mérkőzés után nem voltak ennyire biztatóak a jelek– mondta Szita Zoltán, miután a visszavágón, elsősorban a remekül sikerült második félidőnek köszönhetően, kilenc góllal legyőzte a magyar férfi kézilabda-válogatott Izraelt,ésösszesítésbentízgólos különbséggel abszolválta a vb-részvételről döntő párharcot.

Férfi nemzeti csapatunk ebben az évben először kapott kevesebb mint harminc gólt, amiSzékely Márton szerint annak köszönhető, hogy erre a meccsre összeállt a védekezés, így neki, és Mikler Rolandnak is könnyebb dolga volt a kapuban.A második félidőben, amikor Székely állt a háló előtt, mindössze kilencszer tudtak eredményesek lenni az izraeliek, miközben a nyáron a Tatabányába hazatérő kapus hetest is védett, sőt, lőtt egy üres kapus gólt. Videónkban erről is beszél, miközben Szitával azt vesszük sorra, kiket nem szeretnének kapni ellenfélnek a vb csoportkörében. Emellett szóba kerül az is, miért játszott az együttes görcsösen a kinti meccsen.

KÉZILABDA
FÉRFI VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ
VISSZAVÁGÓ
MAGYARORSZÁG–IZRAEL 31–22
(15–13)
Tatabánya,
Multifunkciós Sportcsarnok.4500néző.V:Jovic, Arnautovic (bosnyákok)

Továbbjutott:a magyar válogatott,kettős győzelemmel,64–54-es összesítéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik