Férfi kézi: a Veszprém 202 centis szlovén beállóval erősített

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.08. 18:14
null
A 202 centiméter magas Blaz Blagotinsek a Veszprém legújabb szerzeménye (Fotó: vehirsport.hu)
A Telekom Veszprém a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette Blaz Blagotinseket, a Celje 202 centiméter magas, 116 kilogrammos szlovén válogatott beállóját. A 22 esztendős játékos 2019-ig írt alá a veszprémi csapathoz, amelyben a 31-es mezt viseli majd.

 

A Veszprém legújabb szerzeménye az előző idényben 30 gólt szerzett a Bajnokok Ligájában, abból hatot a magyar csapat ellen. Blagotinsek jelenleg a szlovén válogatottal készül a riói olimpiára, és attól függően csatlakozik majd a veszprémi együtteshez, hogy bekerül-e az ötkarikás játékokra utazó keretbe.

A veszprémi klub a hivatalos honlapján megjelenő közleményben hozzáteszi: „A szlovén és a magyar klub között több évtizedre visszatekintve is remek a kapcsolat, nemcsak az egyesületek, de a szurkolók között is. Ebben a kapcsolatban sikerült most még magasabb szintre lépni azzal, hogy a felek hosszú távú együttműködési megállapodást kötöttek. Mostantól a két fél az utánpótlásképzés területén kölcsönösen betekintést enged a másik számára a saját rendszerébe. A két egyesület között ezáltal lehetővé válik az egymástól való tanulás, célként kitűzve a folyamatos fejlődést a fiatalok nevelésének terén. Köztudott, hogy a celjei modell rendkívül sikeres, így ez az együttműködés a veszprémi kézilabda számára óriási lehetőséget rejt a jövőre nézve. A megállapodás része az is, hogy a Celje csapata a következő három idényben pályára lép majd Veszprémben a nyári felkészülési időszakban.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik