V. Sz. 2020.05.28 12:53 Frissítve: 2020.05.29 10:32

Férfi kézi: a Komló készen áll az NB I-re, Katzirz Dávid visszavonul

Bejelentette visszavonulását a magyar válogatott kézilabdázó, Katzirz Dávid, csapata, az elmúlt hónapok nehézségeit megoldó Komló pedig kihirdette, milyen kerettel vág neki a következő NB I-es szezonnak.

 

Katzirz Dávid (jobbra) fog kezet korábbi csapata, a Szeged másodedzőjével, Marko Krivokapiccsal (Fotó: Péter Szabó Zoltán/Sport36-Komló)

Csütörtökön sajtótájékoztatót tartott a Sport36-Komló magyar élvonalbeli férfi kézilabdacsapata, amelyen Sziget Szabolcs, a Komló Sport Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, az elmúlt hetven napban sikerült életben tartani a klubot, és az önkormányzat mellett helyi vállalkozások is a csapat mellé álltak, így a június 2-i határidőig nevezni fognak az NB I-be. Ehhez azonban a költségvetést csökkenteniük kellett, a játékosokkal húsz százalékos bércsökkentésben állapodtak meg a következő szezonra, amit elfogadtak, a keretet sikerült egyben tartani.

Két fiatal, az irányító Manojlovics Sztefán és a beálló Gajdos Dániel távozik, a klub célja, hogy olyan csapathoz kerüljenek, ahol folyamatos játéklehetőséget kapnak. Az utánpótlásból három fiatal játékos, Kovácsevics István, Illés Levente és Szilágyi Benjámin csatlakozik a felnőttekhez, egyedül a balszélen van még kérdés, de Szigeti reményei szerint arra is napokon belül választ találnak.

A sajtótájékoztatón a 95-szörös válogatott csapatkapitány, a júniusban 40 éves balátlövő, Katzirz Dávid 28 év kézilabda után bejelentette a visszavonulását, de a jövőben sem szakad el a klubtól, klubigazgatóként és klubmenedzserként az edző, Kilvinger Bálint mellett dolgozik tovább.

A játékossal készített interjúnkat ide kattintva olvashatják!

2021.06.09 09:42:45

Kézilabda BALLAI ATTILA

„...és onnantól, hogy erre képesek lettünk, jöttek az igazi sikerek.”

2021.06.07 23:17:52

Kézilabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Kudarc után érdekesebb a helyzet, hosszabb elemzést is megérdemel, de fokozott figyelmet mindenképpen, hogyan reagálnak a vesztesek, mivel indokolnak, képesek-e hétköznapian megmagyarázni a sokszor megmagyarázhatatlant.

2021.06.07 08:58:53

Kézilabda BOBORY BALÁZS, NEDELYKOV TAMÁS

Arra kértük Dudát, idézze fel a nálunk töltött időszaka legfontosabb pillanatait, 12 esztendőt 12 fejezetben.

2021.06.06 22:02:38

Kézilabda MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Győr a női kézilabda fővárosa lett, az addig is királynőként tisztelt Görbicz Anitából koronás királynő lett. Nem érdemes azon gondolkodni, Anita tette-e naggyá a Győrt, vagy a Győr Anitát, együtt értek a csúcsra. És hogy továbbra is ott maradjanak, közösen tehetnek érte.

2021.06.05 23:50:32

Kézilabda NAGY PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. A sors visszaadott neki valamit a szombati döntőben.