Férfi kézi: a Csurgó felajánlotta az EHF-kupa-indulást a Gyöngyösnek

Vágólapra másolva!
2020.04.11. 20:21
null
A Csurgó nagyszerű gesztust tett a Gyöngyös felé (Fotó: cskk.hu)
Rendkívül sportszerű gesztust tett a Csurgói KK férfi kézilabdacsapata: a klub hivatalos honlapján megjelent nyílt levélben felajánlotta az EHF-kupában való indulást a Gyöngyösnek.

Mint ismert, a Magyar Kézilabda-szövetség a koronavírus-járvány miatt véget vetett a 2019–2020-as idénynek, a nemzetközi kupaindulással kapcsolatban pedig a legutóbbi évad eredményeit veszi figyelembe. Ez alapján a Csurgó vehetne részt az EHF-kupában, a klub azonban felajánlotta ezt a Gyöngyösnek, amely a 2019–2020-as idényben oda-vissza legyőzte, és a harmadik helyen állt a tabellán a lefújáskor – játékosainak pedig szimbolikus bronzérmet ad. Alább tartalmi változtatás nélkül idézzük a Csurgó levelét.

„HE-DO B. Braun Gyöngyös, Nagy Attila elnök részére

Tisztelt Elnök Úr, kedves Sportbarátaink!

Mindenekelőtt rögzíteni szeretnénk, hogy teljes mértékben egyetértünk a Magyar Kézilabda Szövetség – egészségügyi válsághelyzetből adódó – döntésével a 2019/2020-as bajnokság lezárását illetően.

Meggyőződésünk, hogy a Szövetség a befejezéssel az egyetlen jó döntést hozta.

Ami pedig a befejezés módját illeti, ott jó döntés nem lehetséges, viszont talán ez a legkevésbé rossz.

Tisztában vagyunk vele, hogy ez is okoz érdeksérelmet (a férfi mezőnyben pl. Nektek), de azt gondoljuk, hogy bármilyen más módszer több vitát generált volna.

A csapatok jelentős részének – köztünk nekünk is – ugyanis még 18 pont megszerzésére lett volna lehetősége, nem beszélve a sorsolásból adódó hátrányokról, avagy előnyökről.

Azt is rögzíteni szeretnénk, hogy a Csurgói Kézilabda Klub jövőre is örömmel venne részt a nemzetközi kupa küzdelmeiben, s erre talán a korábbi évek EHF-kupa szereplése alapján (öt idény alatt 26 mérkőzést is sikerült játszanunk, melyeken 17 győzelmet értünk el, többek között legyőzve a Hannovert, az Ademar Leont, az SC Magdeburgot, a Constantát vagy legutóbb éppen az USAM Nimest) nem is lennénk érdemtelenek.

Ugyanakkor elismerjük, hogy ebben a szezonban, noha legyőztük a Tatabányát vagy a Balatonfüredet is, Ti oda-vissza megvertetek bennünket (amit rajtatok kívül csak a Szeged mondhat el magáról), vagyis jobbak voltatok nálunk.

Ebből kiindulva és figyelemmel arra, hogy az MKSZ-hez küldött nyílt leveletekből úgy tűnik, hogy mindenképpen indulni szeretnétek a nemzetközi kupában, így – amennyiben a Szövetség jóváhagyja és az EHF sem ellenzi – a sportszerűség jegyében felajánljuk Nektek az indulás jogát, valamint az azzal járó esetleges plusz támogatást.

Úgy látjuk, hogy erre van jogi lehetőség, hiszen az előző szezonban éppen Ti végeztetek mögöttünk a hatodik helyen.

Úgy véljük, hogy jelenleg az a legfontosabb, hogy minél előbb és minél kisebb veszteséggel a vírust győzzük le és ezért tegyünk meg minden tőlünk telhetőt.

Ezt kérjük mindenkitől, így Tőletek is.

Sportbaráti üdvözlettel:
Dr. Varga János
Elnök”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik