Chema Rodríguez: Ugyanazt a tüzet akarom látni

VINCZE SZABOLCSVINCZE SZABOLCS
Vágólapra másolva!
2023.01.07. 08:26
null
Rosta Miklós keményen harcolt a szlovén védőkkel, egyszer még játékon kívül is összeugrott az ellenféllel (Fotó: origo.hu/Csudai Sándor)
A magyar válogatottnak Szlovénia ellen egy irányítóval kellett játszania csütörtökön, kérdés, szombatra változik-e a helyzet, ami azért is fontos, mert csapatunk a jövő héten kezdődő világbajnokság előtt már nem játszik több felkészülési meccset.

Nem tökéletesen, de megoldotta a feladatát a magyar férfi kézilabda-válogatott Szlovénia ellen a ljutomeri felkészülési mérkőzésen, a legnagyobb kihívást az okozta, hogy Lékai Máté maradt az egyetlen bevethető irányító, így ideiglenesen másoknak kellett átvenniük a szerepét, hogy időnként pihenhessen. Bár a figurák ilyenkor nem mentek mindig tökéletesen, biztató, hogy tanácstalanságot egyszer sem lehetett látni a magyar csapaton, és hogy a második félidő harcossága végül fordítást és győzelmet ért a szlovénok ellen.

„Természetesen nem arra az összetűzésre gondolok, ami a második félidőben történt a játékosok között a szlovén kispadnál, de ha látom, hogy a csapatom így harcol, mindent belead, ráadásul többgólos hátrányból is fel tud zárkózni egy erős csapat ellen, akkor nem lehetek elégedetlen” – mondta a lefújás után Chema Rodríguez szövetségi kapitány arra az esetre gondolva, amikor Stefan Zabic levitte a földre Rosta Miklóst, amit egy jól helyezett könyökössel erősített meg, a Szeged beállója pedig nem hagyta magát. Miután a lökdösődést észlelő Blaz Blagotinsek sem akart kimaradni a buliból, pillanatok alatt ott volt mindenki, de összességében semmi olyasmi nem történt, ami egy parázs meccsben ne lenne benne, a nagy kavarodásban pedig gyorsan mindenkit el is rángattak onnan.

„Nem könnyű egy irányítóval játszani, miközben figyelni kell arra, hogy mind a tizenhét játékosom megkapja a játékidejét, így váltani kellett. Az első félidőben Bodó Ricsit küldtem középre, és megpróbáltunk más megoldást is keresni, például több beállóval játszottunk. A szokatlan helyzet miatt különösen nagy szükség volt a szünet után mutatott harcosságra
– tette hozzá a spanyol tréner. – Ugyanezt a tüzet akarom látni a szombati meccsen is, mert ha így dolgozik egy csapat, ha ilyen a hozzáállása, általában a győzelmet is megszerzi, éppen úgy, mint az első meccsen.”

Annyiban könnyebb lehet a helyzet, hogy a Stuttgart irányítója, Hanusz Egon visszatérhet, de Chema Rodríguez úgy fogalmazott, kizárólag akkor léphet pályára, ha teljesen meggyógyult. Csak csütörtökön kezdett újra edzeni, a betegség után hamarabb fárad el, ezért lépésről lépésre kell újra felhozni.
„Fontosabb, hogy ott legyen velünk a vébén, minthogy mindenképpen játsszon a szlovénok elleni meccsen” – tette hozzá a kapitány. A világbajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzésünk Szlovénia ellen szombaton 16 órakor kezdődik Nagykanizsán.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Mikler Roland (Szeged), Palasics Kristóf (NEKA), Székely Márton (Tatabánya). Jobbszélsők: Bujdosó Bendegúz (FTC), Rodríguez Pedro (Tatabánya). Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Tatabánya), Ilic Zoran (Veszprém), Leimeter Csaba (PPD Zagreb – Horvátország). Irányítók: Hanusz Egon (Stuttgart – Németország), Lékai Máté (FTC). Beállók: Bánhidi Bence, Rosta Miklós (mindkettő Szeged), Sipos Adrián (Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Dabas). Balátlövők: Bodó Richárd, Szita Zoltán (mindkettő Szeged), Ligetvári Patrik (Veszprém). Balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüred), Kovacsics Péter (FTC)

A MAGYAR VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI
Csütörtökön játszották:Szlovénia–Magyarország 27–28 (17–13)
16.00: Magyarország–Szlovénia, Nagykanizsa (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik