Európai kézilabdaligák: mindkét „magyaros” csapat elődöntős a szerb ligában

Vágólapra másolva!
2024.04.06. 22:52
Fotó: rkv.rs
Dörnyei Borisz és Sunajko Stefan csapata is elődöntőbe jutott a szerb férfi kézilabda-bajnokságban.

Az alapszakasz utolsó fordulójában, szombaton Dörnyei három góllal segítette a Dinamo Pancevót, amely otthon 26–25-re nyert a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Vladan Matics által irányított Metaloplastika Sabac ellen.

A címvédő RK Vojvodina házigazdaként 45–19-re verte a belgrádi RK Obilic együttesét. Az újvidéki csapatban a 11-szeres magyar válogatott Sunajko Stefan négyszer talált be. A Vojvodina az első, a Dinamo a negyedik helyen végzett, vagyis mindkettő ott lesz az elődöntőben.

Nagy Benedeknek nyolc védése volt a Recoletas Atlético Valladolid együttesében, amely 29–28-ra nyert a TM Benidorm otthonában a spanyol bajnokságban. A magyar kapus csapata hetedik a tabellán.

Széles Ákos mindkét lövését gólra váltotta a román bajnokság ötödik helyén álló CSM Bucuresti színeiben, ám a fővárosiak 25–24-re kikaptak a CSM Bacau otthonában.

Fekete Dániel négy góllal, Miklós Gergő egy védéssel járult hozzá a Riihimäen Cocks 28–24-es sikeréhez a Grankulla IFK otthonában a finn élvonal elődöntőjének második mérkőzésén. Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása ezzel 2-0-ra módosult.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik