Női kézi: történelmet szeretne írni a DAC

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2024.03.23. 16:59
A Dunaszerdahely történelmet szeretne írni vasárnap (Fotó: Facebook/HC DAC)
Nagyszombatban szeretné megszerezni első Szlovák Kupa-győzelmét a Dunaszerdahely női kézilabdacsapata. Debre Viktor mester együttese bízik benne, hogy a tavalyi bajnoki cím megszerzése után a Csallóközbe kerül az értékes serleg is.

Sorozatban harmadszor lesz a Szlovák Kupa döntőjében Nagymihály–DAC találkozó. Két évvel ezelőtt és tavaly is két góllal volt jobb a zempléni csapat. 

Nagyon fontos találkozó ez a dunaszerdahelyi klub történelmében. A „sárga-kékeknek” eddig egyetlen egyszer sem sikerült elhódítaniuk a Szlovák Kupát. ,,Azon leszünk, hogy ez megváltozzon. Nagyon várjuk a vasárnapi meccset, hiszen tavaly sajnos nem mi jöttünk ki győztesen a mérkőzésből. Reméljük, hogy idén jobban fogunk játszani, mint tavaly, és a helyzeteinket jobban kihasználjuk. Nagyon nehéz és kiélezett meccs lesz. Ha csapatként fogunk működni, akkor miénk lehet a trófea” –  nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Bízik Réka, aki évek óta a DAC egyik legfontosabb kulcsembere. Jó hír, hogy a csapatnak nincs sérültje.

Nagy számban készülnek vasárnap kora délután Nagyszombatba a sárga-kék szurkolók, hogy szinte hazai környezetben harcolhassa ki az első kupagyőzelmét a DAC, amely ebben az idényben a közös Cseh-Szlovák bajnokságban a második helyet szerezte meg. 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik