Női kézi: Katrine Lunde meccs közben lett rosszul, kórházba került

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.03.07. 11:46
Katrine Lunde (Fotó: Imago Images)
Ijesztő jeleneteket láthattak a norvég élvonalbeli női kézilabda-bajnokságban megrendezett Vipers Kristiansand–Romerike Ravens meccsre kilátogató nézők. A hazaiak világklasszis kapusa, Katrine Lunde ugyanis rosszul lett – szúrta ki a daniasport.hu.

A kétszeres olimpiai és világbajnok, illetve hatszoros Európa-bajnok kapus a 21. percben, 9–8-as hazai vezetésnél megtántorodott, nekidőlt a kapufának, majd leült és lefeküdt a földre. A 43 éves kapusnak azonnal a segítségére siettek, s végül a saját lábán hagyta el a pályát, de azonnal kórházba vitték kivizsgálásra.

„Csak megszédült, valószínűleg leesett a vérnyomása. De bekerült a sürgősségi osztályra, hogy kivizsgálják” – nyilatkozta az Aftenpostennek Trond Solvang, a Vipers fizioterapeutája.

A mérkőzést a Vipers 33–27-re megnyerte. A klub sportkoordinátora, Morten Jörgensen később azt mondta a norvég Tv2-nek, hogy Lundénak szerencsére nem esett komolyabb baja.

„Vizsgálatokat végeztek annak ellenőrzésére, hogy nem másról van-e szó, mint vérnyomásesésről. Semmi jel nem utal komolyabb problémára, Katrine várhatóan rövid időn belül hazaér” – mondta Morten Jörgensen.

Az esetről készült felvételt ide kattintva lehet megtekinteni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik