Férfi kézi MK: Budakalászon nyert, négyes döntős a NEKA; a Veszprém és a Szeged is bejutott

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.03.20. 18:48
Nyert Budakalászon, négyes döntős a NEKA (Fotó: Nemzeti Kézilabda Akadémia)
Meglepetésre hat góllal, 36–30-ra nyert a CYEB-Budakalász vendégeként a HSA-NEKA a férfi kézilabda Magyar Kupa negyeddöntőjében, így a Dabas KC után másodikként bejutott a négyes döntőbe. A Telekom Veszprém hazai pályán az FTC ellen, az OTP Bank-Pick Szeged pedig Pestszentlőrincen, a PLER vendégeként hozta a kötelezőt és került be a legjobb négy közé.

A balatonbogláriak jól kezdtek és a korai négygólos előnyüket magabiztosan tartották, de Csoknyai István házigazda csapata 12–17-es hátrányból is visszajött a meccsbe és többször is egy gólra csökkentette a hátrányát. A Budakalász azonban nem tudta megtörni a vendégeket, akik nem engedték egyenlíteni a vendéglátót, ráadásul remek hajrával magabiztosan, 36–30-ra nyertek, így bejutottak a Magyar Kupa négyes döntőjébe.

A NEKA továbbjutásából oroszlánrészt vállalt Sztraka Dániel, aki mind a tíz lövéséből gólt szerzett.

A Veszprém hazai pályán jóval esélyesebb volt az FTC-nél, és ezt már az első percekben megmutatta, kevesebb mint 15 perc alatt 12–4-re vezetett – igaz, a fővárosiak időközben elveszítették a súlyos sérülést szenvedő Prainer Viktort, akit hordágyon vittek le a pályáról, s már ott sínbe kellett tenni a lábát. Bár úgy tűnt, a Veszprém kiüti ellenfelét, a második félidőben visszajött a meccsbe az FTC és kifejezetten szorossá tette azt. Ám Pásztor István csapata hiába küzdött nagyot, a hajrát elrontotta, 37–29-re kikapott és nem jutott be a négyes döntőbe.

A Szeged is jól kezdett a PLER otthonában, s korán elhúzott hat góllal, hogy aztán a pestszentlőrinciek két gólra csökkentsék a hátrányt a szünetre. A hazaiak a fordulás után is próbáltak meccsben maradni, de az utolsó tíz percben végül kijött a két csapat közti különbség és a 11 góllal záró Sebastian Frimmel vezérletével 38–31-re nyert a Szeged, így résztvevője lesz a négyes döntőnek.

Az elődöntők párosításait március 25-én, hétfőn az M4 Sport 19 órakor kezdődő Kézilabda magazinjában készítik el. A négyes döntőt május 18-án és 19-én rendezik Tatabányán.

KÉZILABDA
FÉRFI MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
CYEB-Budakalász–HSA NEKA 30–36 (15–18)
Legjobb dobók: Juric-Grgic 9, Kiss B. 7, ill. Sztraka 10, Krakovszki Zs. 5

Telekom Veszprém–FTC-Green Collect 37–29 (17–13) 
Legjobb dobók: Fabregas 8, Jahja 7, ill. Bognár A., Nagy B. 6-6, Debreczeni 5

PLER-Budapest–OTP Bank-Pick Szeged 31–38 (17–19)
Legjobb dobók: Várszegi 6., Simotics 5, ill. Frimmel 11, Szilágyi B. 7.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik