Férfi kézi MK: a Dabas kiütötte a Tatabányát

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.03.06. 19:30
A Dabas már a négyes döntőre készülhet (Fotó: dabashandball.hu, archív)
Elsőként a Dabas KC jutott a férfi Magyar Kupa négyes döntőjébe: a szerdai negyeddöntőben hétgólos különbséggel megverte a Mol Tatabánya KC-t.

Némi helyzeti előnyben volt a meccs előtt a Dabas, hiszen saját közönsége előtt harcolhatta ki a továbbjutást – ugyanakkor ehhez feltétlenül nyernie kellett, hiszen a lebonyolítási rend szerint a döntetlen a Tatabánya továbbjutását eredményezte volna. Azonban túl sokat nem kellett ezen az eshetőségen morfondírozniuk a hazai szurkolóknak, a Dabas ugyanis végig kézben tartotta a meccset és magabiztos játékkal vívta ki a továbbjutást. A Tatabánya egyetlen egyszer, még a 2. perc legvégén vezetett a találkozón (1–2), onnantól kedve végig a Dabasnál volt az előny.

A hazaiaknál Zdolik Bence 12, Török Ádám nyolc gólig jutott, a vendégeknél legfeljebb Christian Dissingert lehetett kiemelni – a német légiós első négy próbálkozása még sikertelen volt, de aztán belejött, és öt góllal zárta a találkozót. Mindhiába, a Dabas ugyanis 35–28-ra megnyerte a meccset és bejutott a négyes döntőbe. 

A maradék három negyeddöntőt, azaz a Budakalász–NEKA, a PLER-Szeged és a Telekom Veszprém–FTC összecsapásokat március 20-án rendezik.

KÉZILABDA, FÉRFI MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Dabas KC–Mol Tatabánya KC 35–28 (17–12)
Ld: Zdolik 12, Török 8, Szöllősi Sz. 6, ill. Dissinger 5

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik