Férfi kézi: Különleges érzés, amikor egy nagy álom valósággá válik – Schmidt Ádám a Nemzeti Sportnak

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2024.03.17. 23:03
Fotó: Dömötör Csaba
Mint arról beszámoltunk, a magyar férfi kézilabda-válogatott 30–27-re legyőzte Portugáliát az olimpiai selejtező utolsó fordulójában, így 12 év után kijutott az olimpiára. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár a Nemzeti Sportnak fejtette ki gondolatait a nagy sikerről.

 

„Különleges érzés, amikor egy nagy álom valósággá válik – mondta Schmidt Ádám. – Szívből gratulálok a válogatottnak és a szakmai stábnak. Ez egy sokra hivatott csapat, amelyben olyan remek fiatalok is főszerepet játszanak, mint Imre Bence és társai. Az első pillanattól hittünk abban, hogyha Magyarországra tudjuk hozni ezt a tornát, a fantasztikus magyar közönség támogatásával összejön a bravúr.”

„Köszönet a szurkolásért, köszönjük a kormányunknak a támogatást, a Magyar Kézilabda-szövetségnek a szakmai munkát, a nemzetközi szövetségnek a bizalmat és a tatabányai rendezőknek ezt a kiváló tornát. Az olimpiai kijutást ünnepeljük, de nagyon örülök annak is, hogy a hazai szövetség és az NSÜ segítségével ezen a hétvégén ismét több mint 200 gyermeket tudtunk megmozgatni a Sportoló Nemzet Kézilabda Fesztiválon. Ezen az úton kell továbbmennünk.”

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik