Catherine Gabriel: Megalkuvás nélküli játék kell

Vágólapra másolva!
2024.03.23. 09:14
null
A debreceniek kapusa, Catherine Gabriel szerint ha ugyanolyan jól játszanak, mint odahaza, továbbjuthatnak (Fotó: Kovács Péter)
A nyolc közé jutásért vívott párharcok visszavágói következnek hétvégén a női Bajnokok Ligájában, a Debrecen szombaton a címvédő vendégeként kísérli meg a bravúros fordítást, míg az FTC vasárnap a Brest otthonában dolgozná le kétgólos hátrányát.

Újabb mérföldkőzöh érkezhetünk a női kézilabda Bajnokok Ligájában: a most futó idény előtt sosem volt egyszerre három magyar csapat a főtáblán, és most fordulhat elő először, hogy mind a három együttes a legjobb nyolc közé jut. A realitás azt mondatja, hogy a csoportelsőként automatikusan negyeddöntős Győri Audi ETO KC-hoz jó, ha a Debrecen, Ferencváros kettős egyik tagja csatlakozik, de miért ne történhetne az előző évad után újabb csoda? Egy éve az FTC hatgólos hátrányból fordított a Metz ellen a négy közé jutásért, ehhez képest korántsem ledolgozhatatlan az egy hete összeszedett kétgólos hátránya a másik francia élcsapat, a Brest ellen.

Ugyanígy a DVSC sem esélytelenként utazik a háromszoros címvédő norvég Vipers Kristiansand otthonába, amelyet múlt vasárnap az utolsó másodpercig kőkemény küzdelemre kényszerített. Ezek után Anna Vjahirjeváék 29–28-as cívisvárosi sikere sem nevezhető éppen életbiztosításnak. Erről beszélt az első felvonást követően a debreceniek átlövője, Jovana Jovovics, aki külön kiemelte a védekezésük hatékonyságát, valamint a kapusaik szerepét, és hozzátette: semmi sincs veszve. Csapattársa, a világbajnok francia kapus, Catherine Gabriel szintén hasonló gondolatokat fogalmazott meg a szombati visszavágó előtt.

„Szenzációs hangulatú meccset játszottunk vasárnap a Vipers ellen, történjen bármi a visszavágón, örökre csodálatos emlék marad – mondta Gabriel. – Szeretném, ha magunkkal vinnénk, ami a hazai meccsen jellemzett minket, így a lelkesedést, a megalkuvást nem ismerő játékot. Felkészültünk a visszavágóra, ki kell javítani a hazai pályán elkövetett hibákat. Ha ugyanolyan jól játszunk, mint itthon, megcsinálhatjuk!”  

A Ferencváros vasárnap hasonlóan nehéz feladat elé néz a Brest Bretagne vendégeként, amelyet legalább három góllal kellene felülmúlnia a továbbjutáshoz – márpedig idegenben eddig sosem sikerült legyőznie a francia együttest. A zöld-fehérek beállója, Kisfaludy Anett arról beszélt, hogy felkészültek, és a visszavágón szeretnének javítani a múlt hétvégén hatástalan elemeken.

„Jobban össze kell szednünk a védekezésünket, mert ahhoz képest, hogy a kapusok sokszor védtek, és a falban is mutattunk jó dolgokat, sok gólt kaptunk. Alacsonyabban kell tartanunk a gólszámot, meg kell törnünk a franciák gyors játékát, fontos, hogy ne kapjunk könnyű találatokat indításokból – nyilatkozta a beálló a Nemzeti Sportnak. – Tudatosabban kell támadnunk, visszanézve az első mérkőzést látszott, hol nem vettük észre az adódó lehetőségeket, és nem használtuk ki az ellenfél gyenge pontjait. Nem játszottunk a legjobb formánkban itthon, sok tartalék maradt bennünk.”  

A Brest egyik kulcsjátékosa, Pauletta Foppa nem kézilabdázott jól, viszont több olyan társa is volt, aki ugyan nem tölt be meghatározó szerepet, de három-négy gólt hozzá tudott tenni a meccshez. Az FTC játékosa szerint ha ezt megakadályozzák, nem lesz probléma a visszavágón.

„Nem hagyhatjuk, hogy a Brest bedaráljon minket az elején, és még nagyobb előnyt szerezzen összesítésben. Nagyon gyors szélsői vannak, Valerija Maszlova kiemelkedően játszott Érden, nyilván azon lesznek, hogy ne kelljen minden egyes gólért megszenvedniük. Szerintem számítanak rá, hogy Maszlovával szemben keményebben fogunk védekezni” – mondta Kisfaludy Anett, majd hozzátette, reméli, ők oldják meg jobban a feladatot, nem a franciák.

KÉZILABDA
NŐI BAJNOKOK LIGÁJA
A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, VISSZAVÁGÓ
Szombat
18.00: Vipers Kristiansand (norvég)–DVSC Schaeffler (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen: 29–28

Vasárnap
18.00: Brest Bretagne (francia)–FTC-Rail Cargo Hungaria (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen: 30–28

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik