A nyúlon túl – Papp Bálint jegyzete

PAPP BÁLINTPAPP BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.03.22. 22:53

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros és az eddig nagyszerűen szereplő Debrecen női kézilabdázói a hétvégén a továbbjutásért küzdenek a Bajnokok Ligája rájátszásában, azért, hogy folytathassák a harcot a június eleji budapesti négyes döntőért. A két magyar élcsapat tagjai nyilvánvalóan szeretnének sikerélményekkel gazdagodva nekivágni a húsvéti hosszú hétvégének, ám a BL-en és a nyúlon túl jó eséllyel már az április 11-én rajtoló olimpiai selejtezőtorna is ott motoszkál a játékosok fejében.

Pláne, hogy Golovin Vlagyimir, a magyar női válogatott szövetségi kapitánya pénteken kihirdette keretét a Norvégia és Ausztria elleni április eleji, utolsó két Európa-kupa-mérkőzésre, valamint a debreceni ötkarikás kvalifikációs tornára. A névsor tehát ismert, a rajta szereplő kézilabdázók mostantól „hivatalosan” is úgy ébredhetnek minden áldott nap, hogy esélyük nyílik a párizsi olimpiai álmok megvalósítására sorrendben Kamerun, Svédország és Japán ellen. A teher és a várakozás persze nem lett kisebb, sőt, csak tovább nőtt a férfi nemzeti csapat múlt hétvégi fantasztikus tatabányai kijutása után. Fazekas Gergő egy hete a portugálokkal szembeni utolsó, sorsdöntő találkozó előtt arról beszélt az NSO Tv-nek, „ha kell, a fél lábát odaadja az olimpiáért”. Nos, a mieink enélkül is csodálatos győzelmet aratva szereztek kvótát és három hét múlva a hölgyeknek sem kell ilyen drasztikus (a húsvéti csokinyuszi fejének leharapásán túl amúgy se merészkedjünk messzebbre a csonkítás terén…) módszerekhez folyamodniuk a siker érdekében.

A kvalifikáció kivívása ugyanis abszolút reális, ezzel pontosan tisztában vannak a magyar játékosok is, akik közül kilencen három éve, a győri ötkarikás selejtezőn is ott voltak már, megváltva a tokiói repülőjegyet. Akkor a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött kellett pályára lépniük és ünnepelniük Klujber Katrinéknak, most viszont lesznek szurkolók a debreceni Főnix Arénában, méghozzá nem is kevesen – márpedig a közelmúltban Tatabányán láthattuk, hogy mekkora erőt és energiát tud adni a hazai közönség.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik