Férfi kézilabda NB I: Norvégiában már tényként kezelik, hogy klasszisokkal erősít a Szeged

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.02.02. 09:49
Magnus Röd is Szegeden folytathatja (Fotó: Getty Images)
A norvég sajtóban már tényként kezelik, hogy Jim Gottfridsson és Magnus Abelvik Röd is az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatánál folytatja pályafutását.

A két klasszis érkezését az egyik vezető norvég hírportál, a vg.no szinte kész tényként kezeli. Mint fogalmaztak: a svéd Gottfridsson a Flensburgot, a norvég Röd a Kolstadot hagyja ott a szegediek kedvéért, az átigazolásokat hamarosan hivatalosan is bejelenthetik.

A 26 éves, kétszeres világbajnoki ezüstérmes Magnus Röd a feröeriek elleni, január 13-i Eb-csoportmeccsen szenvedett térdsérülést, emiatt jelenleg harcképtelen, és április előtt biztosan nem térhet vissza a pályára. A jobbátlövő nem is akarta kommentálni a norvég portál értesüléseit, mint fogalmazott, egyelőre csak a teljes felépülésre összpontosít. A VG mindenesetre felhívta a figyelmet a Kolstad pénzügyi helyzetére, és arra, hogy a csapat hét játékosa fizetéscsökkentés miatt még ebben a hónapban, azaz februárban felbonthatja a szerződését.

Jostein Sivertsen, a klub sportigazgatója nem nagyon akarta kommentálni a híreket, és arra a kérdésre sem válaszolt, hogy van-e már olyan játékos, aki felbontotta a szerződését. Mint mondta, március 1-jéig még van idejük, addig szavai szerint még sok minden megtörténhet.

Amennyiben Röd valóban Szegedre költözik – ahogy arról korábban már portálunkon is írtunk – akkor ott együtt játszhat korábbi flensburgi csapattársával, Jim Gottfridssonnal, aki a VG szerint 2025 nyarán érkezhet a szegediekhez. A svédek 31 éves klasszisa nemrég bronzérmet szerzett hazája válogatottjával a németországi Európa-bajnokságon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik