A közmédia közvetíti a magyar kézilabda-válogatottak olimpiai selejtezőit

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.02.26. 16:00
A férfiak Tatabányán harcolhatják ki az olimpiai szereplést (Fotó: Árvai Károly, archív)
Hosszas tárgyalássorozat után az MTVA szerezte meg a férfi és a női kézilabda-válogatott olimpiai selejtezőtornájának közvetítési jogait.

„Az M4 Sport, az m4sport.hu, valamint a Kossuth Rádió által is élőben közvetített mérkőzéseket az erdélyi és felvidéki nézők is láthatják” – olvasható az MTVA sajtó és marketing irodájának hétfői közleményében.

A férfiak március 14-én kezdenek Tunézia ellen Tatabányán; Norvégia és Portugália még a csoport tagja. A nők áprilisban, Debrecenben küzdenek majd a kvótáért Kamerunnal, Svédországgal és Japánnal. Mindkét négyesből az első két helyezett jut ki Párizsba.

„A magyar olimpiai csapat hivatalos közvetítőjeként az M4 Sport célja, hogy nyomon kövesse és bemutassa valamennyi sportolónk a párizsi játékokig vezető útját” – jelentette ki a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója, Papp Dániel, aki úgy fogalmazott, most még csak tippelni lehet, végül hány magyar sportolóért lehet szorítani a nyári olimpián, de a létszámukat nagyban befolyásolja, hogy a két kézilabda-válogatott ott lesz-e a francia fővárosban.

Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda-szövetség elnöke külön örömnek nevezte, hogy ezúttal nemcsak az anyaországiak, hanem a külhoni magyarok is láthatják majd a kvalifikációs tornák meccseit. A sportvezető hozzátette, óriási álmuk válna valóra, ha mindkét csapat, a női és a férfi válogatott is ott lehetne Párizsban. Mint fogalmazott, ehhez mindenki buzdítására szükségük van: a helyszíneken és a képernyők előtt is.

Ilyés Ferenc hangsúlyozta, hogy a közmédia a Magyar Kézilabda-szövetség egyik fő partnere, a nemzeti bajnokság mellett a válogatottak otthona is, hiszen a hazai és idegenbeli mérkőzések mellett a világversenyeket is az M4 Sport közvetíti, köztük a tatabányai és debreceni olimpiai selejtezők mérkőzéseit.

AZ OLIMPIAI KVALIFIKÁCIÓS TORNÁK MENETRENDJE
férfi olimpiai selejtező, Tatabánya
március 14., csütörtök
18.30: Norvégia–Portugália
21.00: MAGYARORSZÁG–Tunézia
március 16., szombat
17.00: Portugália–Tunézia
19.30: Norvégia–MAGYARORSZÁG
március 17., vasárnap
18.30: Tunézia–Norvégia
21.00: MAGYARORSZÁG–Portugália

női olimpiai selejtező, Debrecen
április 11., csütörtök
15.30: MAGYARORSZÁG–Kamerun
18.00: Svédország–Japán
április 12., péntek
18.00: Svédország–MAGYARORSZÁG
20.30: Japán–Kamerun
április 14., vasárnap
16.45: Kamerun–Svédország
19.15: MAGYARORSZÁG–Japán

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik