Férfi kézi Eb: bemutatkozott a részben magyar rendezésű női Eb Kölnben

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.01.27. 17:11
A debreceni Főnix Csarnok (Fotó: Nemzeti Sport)
A férfi kézilabda Európa-bajnokság hagyományos záró sajtótájékoztatója után Kölnben bemutatkozott az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) következő eseménye, a 2024. november 28. és december 15. között sorra kerülő magyar-osztrák-svájci közös rendezésű női Európa-bajnokság is.

„Magyarország már harmadszor lesz házigazdája női Eb-nek, amelyet tízévente látunk vendégül, 2004-ben önállóan, 2014-ben pedig Horvátországgal közösen rendeztük meg a tornát. Az ideinek az lesz az egyik érdekessége, hogy első a szakág történetében, amelyen a férfiakéhoz hasonlóan immár huszonnégy válogatott indul – mondta lapunknak Horváth Gabriella, a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) főtitkára. – A kontinenstorna során hatvanöt meccsből huszonnégyet játszanak hazánkban."

A csoportmérkőzéseknek Bázel (St. Jakobshalle), Innsbruck (Olympiahalle) és Debrecen (Főnix Aréna) adnak otthont, a középdöntőket Debrecenben és Bécsben rendezik, az elődöntőknek, a helyosztóknak és a döntőnek pedig szintén az osztrák főváros lesz a helyszíne.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik