Férfi kézi Eb: magabiztos francia győzelem Izland ellen

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.01.20. 17:17
France - Iceland
Nikola Karabatic négy gólig jutott Izland ellen (Fotó: Getty Images)
Franciaország magabiztosan, 39–32-re legyőzte Izlandot a Németországban zajló férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöndőjének második fordulójában. A franciáknál Melvyn Richardson és Ludovic Fabregas hat-hat gólig jutott, de a meccs legjobbja a második félidőben sziporkázó Nedim Remili volt.

Franciaország–Izland találkozóval folytatódott a kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének I-es csoportja Kölnben. A magyarokkal azonos középdöntős csoportban lévő két válogatott nagy iramú, mozgalmas első félidőt játszott egymással, ebből – ahogy arra számítani is lehetett – a végső győzelemre is nagy esélyesnek számító franciák jöttek ki jobban. Az első néhány percben még fej fej mellett haladtak a felek, egy-két gólnál többel nem vezettek a franciák, aztán viszont folyamatosan kezdett nőni a különbség. Ludovic Fabregas, Dika Mem és Nikola Karabatic is elkapta a fonalat, Izland lemaradt, így néggyel, sőt öttel is vezetett a francia válogatott. A félidő végére azonban ismét visszakapaszkodott Izland, amely a szünetben csak háromgólos hátrányban volt.

A második játékrészben Izland megpróbált közeledni ellenfeléhez, erre volt is esélye, de a franciáknak is mindig volt válaszuk, a háromgólos különbség állandósulni látszott. A meccs legjobbjának is megválasztott Nedim Remili elkezdte szórni a gólokat, akárcsak Melvyn Richardson, aki holtversenyben Fabregasszal hat góljával a találkozó legeredményesebb játékosa lett. Ellidi Vidarsson góljai sokáig életben tartották az északi reményeket, ám kiemelkedő kapusteljesítmény híján Izland igazán közel sosem került Franciaországhoz. 

Sőt az utolsó tíz percet már ötgólos francia előnyről kezdték meg a csapatok, és amikor még szorosabb lehetett volna a meccs, Samir Bellhacene megfogott egy hetest. S bár ezen a Eb-n már láttunk csodát, most erre nem volt valós esély, Franciaország 39–32 legyőzte Izlandot, ezzel második győzelmét is megszerezte az I-es csoportban. 

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG (NÉMETORSZÁG)
KÖZÉPDÖNTŐ, 2. FORDULÓ (KÖLN)
Franciaország–Izland 39–32 (17–14)
Ld: M. Richardson 6, L. Fabregas 6, Remili 5, Mem 5, ill. Rikhardsson 6, Kristjansson 6, Vidarsson 6

KÉSŐBB
18.00: Magyarország–Horvátország (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.30: Németország–Ausztria (Tv: M4 Sport)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik