Női kézilabda: svéd válogatott balátlövőt szerződtetett a DVSC

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.12.19. 10:11
null
Thorleifsdóttir a nyáron érkezik Debrecenbe (Fotó: dvsckezilabda.hu)
Kristin Thorleifsdóttirrel kétéves szerződést kötött a Debrecen női kézilabdacsapata – számolt be a debreceni klub a hivatalos oldalán. A balátlövő a vasárnap befejeződött világbajnokságon a negyedik helyen záró svéd nemzeti válogatott valamennyi mérkőzésén pályára lépett.

 

A 25 éves, 182 centiméter magas jobbkezes átlövő 2020-ban a Randershez került, majd egy év múltán a klub anyagi problémái miatt a Horsens HK Elite-hez szerződött. A dán első osztályú klubnál (ahol Tamara Haggerty csapattársa volt) hamar igazi vezéregyéniség lett, s a szurkolók is megkedvelték, a 2022–2023-as kiírásban megválasztották az idény legjobbjának – írja a klub honlapja.

Kristin Thorleifsdóttir a svéd válogatottban 2019-ben, Norvégia ellen mutatkozott be, s azóta 53 meccsen szerepelt.

Thorleifsdóttir két évre szóló szerződést kötött a DVSC-vel.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a következő idényben csatlakozhatok a DVSC-hez – mondta a klub honlapjának a vb utáni pihenőjét töltő játékos. – Úgy gondolom, hogy az idei, Bajnokok Ligájában nyújtott teljesítmény azt mutatja, hogy a Debrecen olyan feltörekvő csapat, amelyben még sok potenciál van. Alig várom, hogy együtt lehessek az új csapattársakkal, találkozhassak a szurkolókkal és persze azt is, hogy sok meccset nyerjünk együtt! Hamarosan találkozunk!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik