Női kézilabda: Hlavaty Tamás szerint új korszak kezdődött a Vipersnél

Vágólapra másolva!
2023.12.04. 14:47
null
Hlavaty Tamás (balról a második) bízik a csapatban (Fotó: Imago, archív)
Hlavaty Tamás, a háromszoros Bajnokok Ligája-győztes norvég Vipers Kristiansand női kézilabdacsapatának vezetőedzője szerint új korszak kezdődött az együttesnél.

 

A 36 éves szakember a kultúrák közötti különbségre hívta fel a figyelmet, mivel tapasztalata szerint Norvégiában sokkal inkább együtt dolgoznak a vezetők, az edzők és a játékosok, mint Magyarországon vagy Oroszországban, illetve a fizikai helyett jelenleg inkább a technikai fejlesztésre helyezik a hangsúlyt. Hlavaty Tamás az M1 aktuális csatorna megkeresésre elárulta, teljes mértékben élvezi a támogatást.

„A klub mindig támogat, a vezetők még egy elvesztett mérkőzés után is ott vannak mellettem és arról beszélünk, mit kell jobban csinálni ahhoz, hogy haladjunk a cél felé” – mondta Hlavaty, akinek az eredményesség terhe így is nyomja a vállát, mivel csapata a legutóbbi három idényben megnyerte a legrangosabb kupasorozatot, a Bajnokok Ligáját. Hozzátette, ötéves folyamat zárult le azzal, hogy az eddigi vezetőedző Ole Gustav Gjekstad elment a csapattól, amivel teljesen új korszak vette kezdetét.

„Az edzővel egy távozott néhány kulcsjátékos is, őket pótolni kell. Most ezen dolgozunk, fiatal norvég játékosokat keresünk, hogy a következő idényekben is sikeresek lehessünk” – hangsúlyozta.

Arra is kitért, hogy minden edzőnek megvan a saját stílusa, ő mindent megtesz csapata jó szerepléséért, de majd az idő eldönti, ez mire lesz elég.

Hlavaty elmondása szerint arról nem beszélgetnek a csapattal, hogy megnyerik-e a BL-t, de a korábbi évekhez hasonlóan mindenképpen a négyes döntőbe kerülés a céljuk.

A szakember azt is megemlítette, hogy a jövőben, ha lesz rá lehetősége, szeretne Magyarországon vezetőedzőként dolgozni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik