Női kézi-vb: Egyszerre dobogott a szívük – Golovin Vlagyimir

Vágólapra másolva!
2023.12.11. 20:36
null
Golovin Vlagyimir szerint most inkább az egyének döntöttek a mieink javára (Fotó: Kovács Anikó/MKSZ)
Mint ismert, a magyar női kézilabda-válogatott óriási fordítást bemutatva 23–22-re legyőzte Horvátországot és a III. csoport harmadik helyén végzett a középdöntőben a dán, norvég, svéd közös rendezésű világbajnokságon, így indulhat az áprilisi olimpiai selejtezőtornán. A horvátok elleni győzelem után Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány értékelte a mérkőzést az M4 Sportnak, majd lapunknak is elmondta az első benyomásait.

„Az utolsó húsz perc meghatározta az egészet, így szerettük volna kezdeni a mérkőzést, de sok minden nem működött, ám utána ezeknek a játékosoknak egyszerre dobogott a szívük. Az utolsó húsz percet úgy kezdtük, hogy már elment a hajó és mivel már nem volt mit veszítenünk, küzdöttünk, együtt voltunk, be volt gyakorolva néhány dolog, de inkább az egyének döntöttek most. Nem volt egyszerű az utolsó két perc, nagyon okosak voltak, nem szórtunk el labdát, Keti (Klujber) belőtte a heteseket, Blani (Böde-Bíró) hetest védett. Szenzációs!” – nyilatkozott Golovin Vlagyimir.

„Jobbat akartunk. Talán egy félidőn múlt, de azt nem tudhatjuk meg, mi lett volna, ha ott sikerül. Fontos, hogy az utolsó mérkőzésen kezünkben volt a lehetőség, hogy kvótát szerezzünk az olimpiai selejtezőre, és lehet, hogy az elején nem működött minden, de mindent megtettünk, hogy kvótát szerezzünk” – mondta a világbajnokságról Golovin Vlagyimir, aki a hivatalos sajtótájékoztató után még a Nemzeti Sportnak is értékelte röviden a történteket

Dermesztő volt nézni az első félidőt, mert a tét ellenére talán most rajtoltunk a leggyengébben ezen a tornán. Aztán olyan hittel és akarással nyerték meg a mérkőzést, amivel bizonyították, hogy igenis jó ez a csapat.
– Nagyon rosszul kezdtünk, semmi sem sikerült a találkozó jó részén abból, amit megbeszéltünk. Ez tartott nagyjából negyven percig, aztán az utolsó húszban a sírból hoztuk vissza a meccset. A montenegrói–horvát találkozóból tanulva átálltunk az öt–egyes eltolt alakzatra, de nem gondoltam, hogy folyamatosan így kell majd védekeznünk. Egy-két szerzett labda akkora erőt adott, hogy elhittük, az utolsó tizenöt percben csodát tehetünk.

Böde-Bíró Blanka fantasztikusan védett, Klujber Katrin pedig nagyszerűen védekezett, pedig az első félidőben neki sem ment a játék.
– Ehhez a sikerhez mindenki hozzátette a magáét támadásban és védekezésben is. Nagyon egységesek voltunk a végjátékban, ezért nyertünk. Ahogy többször mondtam, jelenleg nincs olyan játékosunk, aki el tud dönteni egy meccset, de csapatként sok mindenre képesek vagyunk. Blanit kiemelném, és nem csak azért, mert a végjátékban hetest védett, hanem mert ziccereket fogott meg, ez pedig még egy kis pluszt, hitet adott a csapatnak. A sport ilyen. Aki többet tesz érte, ahhoz pártol a szerencse.

A győzelemmel az olimpiai selejtezős helyet is elérte a csapat. A képességek alapján sikerül a kvalifikáció?
– Bízunk benne. Boldogok vagyunk, hogy megvan a lehetőség, de egyelőre ennek a sikernek örülünk. A világbajnokságot még értékelni kell, aztán folytatjuk a megkezdett munkát.

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!.

NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG (DÁNIA, NORVÉGIA, SVÉDORSZÁG)
KÖZÉPDÖNTŐ, 3. FORDULÓ

I. CSOPORT (Göteborg)
MAGYARORSZÁG–HORVÁTORSZÁG 23–22 (8–11)
Göteborg, 3449 néző. V: M. Garcia, Paolantoni (argentinok).
MAGYARORSZÁG: BÖDE-BÍRÓ – GYŐRI-LUKÁCS 5, KLUJBER 9 (7), Papp N., Bordás, Kuczora, Márton G. Csere: Bukovszky (kapus), Vámos P. 1, Füzi-Tóvizi, DEBRECZENI-KLIVINYI 3, Albek 2, Szöllősi-Schatzl 1, Pásztor N., SIMON P. 2. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir
HORVÁTORSZÁG: Pijevic – Zadravec 2, MILOSAVLJEVIC 8 (7), Blazevic 2 (1), JEZIC 4, Micijevic 4, Simara.. Csere: Besen (kapus), Senvald, Barisic 2, Posavec, D. Kalaus. Szövetségi kapitány: Ivica Obrvan
Az eredmény alakulása. 3. perc: 1–2. 10. p.: 2–5. 21. p.: 6–9. 27. p.: 7–11. 39. p.: 11–17. 45. p.: 13–19. 48. p.: 17–19. 54. p.: 18–22.
Kiállítások: 8, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 8/7, ill. 10/8
MESTERMÉRLEG
Ivica Obrvan: –
Nem találok szavakat, a megfelelő kifejezéseket erre az elvesztett mérkőzésre. Büszke vagyok a lányaimra, mert az egész világbajnokság alatt nagyszerűen teljesítettek, de sajnos, ez a találkozó nem úgy jött össze, ahogy szerettük volna. Rendkívül csalódott vagyok.

A CSOPORT TÖBBI MÉRKŐZÉSÉN
Montenegró–Svédország 25–32
(9–15)
Kamerun–Szenegál 20–22
(12–7)

AZ I. CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Svédország 5 5 143– 95 +48 10
2. Montenegró 5 3 2 128–108 +20 6
3. MAGYARORSZÁG 5 3 2 132–112 +20 6
4. Horvátország 5 2 1 2 111–107 +4 5
5. Szenegál 5 1 1 3 103–127 –24 3
6. Kamerun 5 5 79–147 –68 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik