Európai kézilabdaligák: Fazekas csapata nyerte a lengyel rangadót – körkép

Vágólapra másolva!
2023.12.20. 22:56
null
Rangadót nyert Fazekas Gergő csapata, a Plock a Kielce ellen
Fazekas Gergő három góllal járult hozzá az Orlen Wisla Plock 29–28-as győzelméhez az Industria Kielce otthonában a lengyel férfi kézilabda-bajnokság szerdai rangadóján.

Az évzáró mérkőzés előtt mindkét együttes százszázalékos mutatóval, 16 győzelemmel állt a tabellán. A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a Veszprém egykori vezetőedzője, Xavier Sabaté által irányított Plock utoljára 4–3-nál volt hátrányban, és 2011 áprilisa után sikerült ismét rendes játékidőben győznie a Kielce otthonában. Fazekas Gergő négy kísérletből szerezte három gólját.

Sipos Adrián csapata, az MT Melsungen rangadót nyert a német élvonalban, mivel házigazdaként 26–25-re győzött a VfL Gummersbach ellen. A válogatott beálló gólra váltotta egyetlen kapura lövését. Együttese két vereség és egy döntetlen után nyert ismét, és ötödik a tabellán.

A francia bajnokságban a címvédő Paris Saint-Germain 34–24-re győzött az USAM Nimes Gard otthonában. A fővárosiaknál a válogatott jobbátlövő Máthé Dominik négy kísérletből háromszor talált be. A PSG továbbra is vesztett pont nélkül, 15 sikerrel áll a táblázat élén.

A szerb bajnokságban a címvédő és kupagyőztes RK Vojvodina 27–18-ra győzött a Dinamo Pancevo otthonában. A vendégeknél a 11-szeres magyar válogatott Sunajko Stefan mindkét lövését gólra váltotta, a vesztes hazaiaknál Dörnyei Borisznak egy kihagyott kísérlete volt. Az újvidékiek 14 meccs után is százszázalékos teljesítménnyel vezetik a tabellát, a pancsovai csapat tíz siker mellett negyedszer veszített.

A norvég első osztályban az irányító Lukács Péter mindhárom lövését értékesítette az Elverum HB együttesében, amely 32–32-es döntetlent játszott a Drammen otthonában, ezzel megerősítette második helyét a tabellán.

A svájci ligában Faluvégi Rudolf négy lövésből háromszor talált be, ám a Wacker Thun 29–25-re kikapott a Pfadi Winterthur otthonában, így továbbra is a kiesést jelentő utolsó előtti helyen áll a tabellán.

A finn élvonalban Miklós Gergő nyolc védéssel és két góllal, Fekete Dániel két góllal járult hozzá a Riihimäen Cocks 39-23-as hazai sikeréhez az Abo IFK ellen a finn bajnokságban. A Cocks 11 győzelemmel és négy vereséggel áll.

Ogonovszky Eszter négy góllal járult hozzá a DHK Baník Most 37–27-es hazai győzelméhez a HC Zlín ellen a Cseh Kupa elődöntőjében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik