Sportrádió: Gyurka János, Kökény Beatrix és Szilágyi Zoltán várakozásai a kézilabda-vb előtt

Vágólapra másolva!
2023.11.29. 09:49
null
Szilágyi Zoltán
A csütörtökön kezdődő női kézilabda-világbajnokság előtt a Sportrádió Hazafutás című műsorában a nemzetközi kupákban is érdekelt csapatok vezetőedzői és szakemberei fogalmazták meg elvárásaikat játékosaikkal szemben, és esélyt is latolgattak a vb-re. Abban mindenki egyetértett, hogy a nyolc közé kerülés egyértelműen reális célkitűzés.  

 

Szilágyi Zoltán, a DVSC edzője:„Mindhárom debreceninek fontos szerepe lesz a világbajnokságon. Vámos Petra kulcsjátékos, Tóvizi Petrára most második számú beállóként számít a kapitány, és Töpfner Alexandra is sok lehetőséget fog kapni Lukács Viktória mögött. Remélem, hogy olyan teljesítményt fognak nyújtani, amilyet elvárnak tőlük, így segítik a válogatottat, hogy elérje a célját.”

„A válogatott szereplésén korábban meglátszott, hogy nemzetközi meccset nem játszott a Debrecen. Most viszont azt látom, hogy a játékosaink előreléptek, komolyabb játékerőt képviselnek, és nagyon bízom benne, hogy az, hogy a BL-ben hétről hétre a világ legjobbjai ellen tudtunk mérkőzni, meg fog látszani a válogatott meccsein.”

„Válogatott játékosaink egyértelműen felvették a Bajnokok Ligája ritmusát, nagyobb sebességre képesek, egy egy elleni küzdelemben, fizikumban is többek lettek, és nagyon bízom benne, hogy ez a válogatottban is megmutatkozik majd.”

„Egyértelműen az első nyolcba várom a válogatottat. Jó a sorsolás, jó a csapatunk, és ha úgy fogunk játszani, mint vasárnap a hollandok ellen, akkor akár az elvárásokon felül is teljesíthetünk. Ha a védekezésünk összeáll, az olyan pluszt tud nyújtani, ami alapján a többi már magától értetődik.”

Gyurka János
Gyurka János

Gyurka János, a Mosonmagyaróvár edzője:„Azt mondtam a lányoknak, hogy amit tudnak, amit tanultak, hozzák ki magukból. Szerintem a fizikumuk rendben van, mert nálunk magas a követelmény ilyen téren. És persze a klubot is képviselik, amiről mindig el szoktunk beszélgetni.”

„Szemerey Zsófi nagyon jó formában van, a teljesítményét a tét emeli, hiszen jó versenyzőtípus. Biztos vagyok benne, hogy amikor egyensúlyban lesz, meghatározó szerepet fog játszani az eredményességben. Albek Annának nincs még olyan tapasztalata, ami egy világversenyhez kell, viszont jó úton halad, mert rendkívüliek a képességei. Sajnos nála pár év fejlesztő munka hiányzik, de itt a klubban jól dolgozik, sok pluszmunkát végez. Ebben az évben kiemelkedően teljesített. Főleg a távoli zónából érkező befejezésekben jó, és erre a válogatottnak is szüksége lesz. Pásztor Noémi kulcsszerepet tölt be nálunk, de a válogatottban is bizonyít védekezésben és támadásban is. Ha fókuszált játékot fog nyújtani, akkor hatékonyan tud majd teljesíteni.”

„Azt szeretném, hogy a válogatott odaérjen az olimpiai selejtezős helyre. Szerintem kedvező a sorsolásuk, ezért ezt el tudják érni. Úgy gondolom, hogy fokozatosan egyre jobb teljesítményt nyújtanak majd. Egyre inkább összeérik a csapat, és érett játékot fogunk tudni nyújtani a megfelelő időszakban.”

Kökény Beatrix (fotó: Dömötör Csaba)
Kökény Beatrix (fotó: Dömötör Csaba)

 

Kökény Beatrix, az FTC szakosztályvezetője:„Bíró Blanka nagyon jó formában véd, bízom benne, hogy ezt átmenti a világbajnokságra is. Klujber Katrin kisebb sérüléssel bajlódik, lehet, hogy az elején nem is kockáztatják meg a játékát, megnézik, hogy mennyire javul a térde, mert egy kicsit fáj neki. Majd kiderül, hogy mennyire lesz terhelhető. Most ő az egyik legrutinosabb és leggólerősebb játékos a fiatal kora ellenére. Simon Petrát gyerekkora óta ismerem, maximalista a pályán és a pályán kívül is. Kitűnő tanuló ilyen komoly terhelés mellett is. Igazi élsportoló, aki nem illetődik meg, szívesen vállalkozik, ezért nagyon bízom benne, hogy szerepet fog kapni és ezzel jól fog élni. Bordás Rékának nehéz útja volt, hogy eljusson a keretbe. A szövetségi kapitány bizalmát jelzi, hogy itt lehet, nem véletlenül került át a Vácba, hogy játékban legyen. Kőkemény védő, remélem, okosan megoldják a védekezést a társaival. Márton Grétával nagyon elfogultak vagyunk a Fradiban, mert minden utánpótlásedző nagyon kedvelte a személyisége miatt. Nagyon pozitív a hozzáállása és tehetséges is. Stabil teljesítményt várok tőle, és szerintem jól fog tudni összpontosítani a világbajnokságon.”

„Montenegró ellen nagyon oda kell figyelni, de bízom benne, hogy a csoportból maximális ponttal jutunk tovább, és ott nagyon kell koncentrálni a horvát csapat ellen. A svédek most valamivel előrébb tartanak, ám nem kell feltett kézzel kiállni ellenük. Sajnos hiányzik a 26–32 éves korosztály, nekik kellene lenniük a kezdőcsapat, viszont nálunk nagyon fiatalok a mezőnyjátékosok. Most kezdenek beleérni a világversenyekbe, ezért kicsit türelmesebbnek kell lennünk, mert még nem elég érettek, a hollandok elleni második meccs után viszont azt mondom, meglehet a vágyott siker.”

Kökény Beatrix a napokban nyilatkozott az NSO Tv-nek is a világbajnokságról,ezt ide kattintva lehet megtekinteni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik