NS-jótékonyság: agysorvadásban szenvedő lányt ajándékoztak meg a DAC kézisei

D. T.D. T.
Vágólapra másolva!
2023.11.16. 10:44
null
Juhos Kata, a DAC csapatkapitánya gyűjtést szervezett egy agysorvadásban szenvedő 10 éves lány számára (Fotó: HC DAC/Fb)
Az Olomouc ellen játszotta 2023 utolsó hazai mérkőzését a cseh-szlovák közös kézilabda-bajnokságban, a Mol Ligában a Dunaszerdahelyi AC női csapata, amelynek játékosai a 39–29-es győzelem után is a pályán maradtak, s itt fogadták az agysorvadásban szenvedő 10 éves, kerekesszékes lányt, Gyerák Zsókát, akinek Juhos Kata vezérletével gyűjtést is szerveztek.

Már kiürült a dunaszerdahelyi csarnok, de a DAC női kézilabdázói a pályán maradtak, csak a csapat kapitánya, Juhos Kata szaladt el, aki a kerekesszékes Gyerák Zsókával és édesanyjával tért vissza. Az agysorvadásban szenvedő pozsonyeperjesi lányt a sportolók körbeállták, s tapssal köszöntötték, majd ajándékot adtak át neki és családjának.

„Pár éve tudtam meg, hogy Zsóka szüleivel és testvérével ott lakik, ahol én, Pozsonyeperjesen. Felvettem velük a kapcsolatot, és gyűjtést szerveztem a klubban, hogy anyagilag hozzájáruljunk egy tolószék vásárlásához Zsóka számára. Barátság alakult ki a család és a csapat között. Minden hazai meccsünkön itt vannak, szorítanak, drukkolnak nekünk. Sőt, Zsóka édesanyja minden meccs előtti napon sütit süt a csapatnak. Igyekszünk rendszeresen támogatni a családot, hozzájárulni a lány gyógykezeléséhez. Pár éve például részt vettünk egy jótékony futóversenyen, ahol a szervezők a nevezési díjból befolyt összeget teljes egészében a családnak ajándékozták. Nagyon szuper, amikor találkozunk Zsókával, aki a sok nehézség és fájdalom ellenére igazi mosolytündér” – árulta el a Nemzeti Sportnak Juhos Kata.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik