Kézi: Ha nincs extraklasszis, csapatként kell érvényesülni – Pálinger

Bacskai János Bacskai János
Vágólapra másolva!
2023.11.08. 15:35
null
Forrás: <strong><a href="https://www.youtube.com/@MKSZkezilabda">MKSZ</a></strong>
Pálinger Katalin, a Magyar Kézilabda-szövetség alelnöke, olimpiai ezüstérmes, világbajnoki ezüst- és bronzérmes, Európa-bajnok és kétszeres Eb-bronzérmes kapus szerint a fiatal magyar válogatottnál kulcskérdés, hogy lesz-e legalább egy vezéregyénisége.

Szabaddobáshoz jutottunk – ezzel a címmel indult el az MKSZ saját gyártású podcastje, műsorvezetőként Ballai Attilával, az MKSZ kommunikációs, PR- és marketingigazgatójával, valamint Csurka Gergellyel, a Magyar Úszószövetség és a Magyar Vízilabda-szövetség sajtófőnökével.

A második adás vendége Pálinger Katalin volt.

Nem fog visszatérni a válogatott kapujába a sérülések miatt sem – ezt bizton állította egy félmosoly kíséretében az egykori kiváló, 254-szeres válogatott játékos, háromszoros olimpikon, aki szerint nagy előny, de nagy hátrány is a válogatott „fiatalsága”, nincs ott olyan rutinos játékos, aki „megmondja a frankót”, és megmondja, mit tegyen a csapat.

„Előbb-utóbb lesz ilyen játékosunk – tette hozzá bizakodva. – Az biztos, hogy hiányoznak az extraklasszis jó teljesítmények és egyéniségek, csak csapatként tud sikeres lenni és érvényesülni ez a társaság. Szerintem ezt ők is tudják, de ha a tavalyihoz hasonlítjuk ezt a csapatot, akkor jobbak vagyunk.”

Hogy ki lehet az, aki „vért iszik, és vért itat a többiekkel is”, mi lesz a vb-kulcsmeccseken Montenegró és Horvátország ellen, mi újság a légiósfronton, illetve mi történt és hogy történt Kim Rasmussennel, azt megtudhatja a podcastből.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik