Női kézi: Ana Gros az idény végén távozik Győrből – hivatalos

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.10.09. 13:25
null
Ana Gros az idény végén távozik Győrből (Fotó: Nagy Gábor)
A női kézilabda NB I-ben címvédő Győri Audi ETO KC hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a 2023–2024-es idény végén távozik a csapat szlovén jobbátlövője, Ana Gros, aki ismét visszatér a Krim Ljubljanához.

A Rába-partiak közölték, a balkezes játékos jövő nyárig érvényes szerződését szerették volna meghosszabbítani, de a játékos otthonában, Szlovéniában képzeli el jövőjét.

A 32 éves Gros az Olimpija Ljubljana és a Krim után először 2010-ben igazolt Győrbe, amikor két évet töltött a kisalföldieknél, 2022-es visszatéréséig a német Thüringer HC, a francia Metz és Brest, az orosz CSZKA Moszkva és a szlovén Krim játékosa volt.

„Nagyon jól érzem magam Győrben, és tudom hogy az ETO-ban van mindig a legnagyobb lehetőség megnyerni címeket. Most azonban eljött az idő, hogy a kézilabda mellett saját magam céljait is szem előtt tartsam. Erre leginkább otthon van lehetőségem, ezért annak ellenére, hogy a klub marasztalt, én a távozás mellett döntöttem. Ez még nem a búcsú ideje, hiszen júniusig mindent megteszek a csapat sikereiért a többiekkel közösen. Nagy céljaink vannak, amiket szeretnénk elérni” – mondta a gyorietokc.hu-nak Ana Gros, aki 484 gólt szerzett a győri színekben lejátszott 136 meccsén.

A jobbátlövő érkezését a Bajnokok Ligájában érdekelt Krim Ljubljana is bejelentette.

A Győr az elmúlt hetekben egyébként már több jövő nyári szerzemény érkezését is bejelentette, hiszen három holland válogatottat is igazolt: a balátlövő Kelly Dulfer a német Bietigheimtől, a balszélső, Bo van Wetering Ulrik Kirkely előző klubjától, a dán Odensétől érkezik, ahogy a Gros posztjára igazolt Dione Housheer is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik