Férfi kézi: visszavonul a 131-szeres magyar válogatott átlövő

Vágólapra másolva!
2023.09.01. 09:34
null
A 131-szeres magyar válogatott Nagy Kornél (jobbra) pályafutása utolsó idényét kezdte meg (Fotó: USDK Dunkerque Handball Grand Littoral/Fb)
A francia élvonalbeli kézilabda-bajnokságban szereplő Dunkerque közösségi oldalán jelentette be, hogy pályafutása utolsó idényét kezdi meg a csapatnál a 131-szeres magyar válogatott átlövő, Nagy Kornél – vette észre a klubvaltas.hu.

A Püspökladányban született, balátlövőként és irányítóként is bevethető 36 éves Nagy Nádudvaron kezdett kézilabdázni, majd volt a Békési FKC és a Dunaferr játékosa. Nagy a 2010–2011-es idényt Veszprémben töltötte, de egy év után távozott a bakonyiaktól és légiósnak állt, azóta erősíti a francia Dunkerque-et.

A veszprémiekkel magyar bajnok és kupagyőztes, a franciákkal 2014-ben aranyérmes Nagy a magyar válogatottal két világbajnokságon és négy Európa-bajnokságon vett részt, s összesen 131-szer lépett pályára a nemzeti csapatban.

A Dunkerque a Sarrebourg elleni, 40–32-re megnyert Francia Kupa-mérkőzés után jelentette be, hogy Nagy pályafutása utolsó idényét kezdte meg (Érdekesség, hogy a klub Nagy korábbi csapattársának Mickael Grocaut-nak a fiával, az első mérkőzését játszó Gabinnal közös fotót posztolt Nagy Kornélról).

IKONOK UTOLSÓ IDÉNYE
Mint arról korábban beszámoltunk, a Paris Saint-Germain világklasszisa, Nikola Karabatic nemrég bejelentette, hogy profi pályafutása utolsó idényét kezdi meg, de rajta kívül egy másik francia ikon, a Montpelliert 1994 (!) óta irányító Patrice Canayer is bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg 2024 nyarán lejáró kontraktusát, így 30 év után távozik a csapattól. A 62 éves szakember a csapatot 2003-ban és 2018-ban is Bajnokok Ligája-győzelemre vezette, a francia bajnokságot 14-szer, a Francia Kupát 13-szor, a Francia Ligakupát 10-szer nyerte meg, 2018-ban őt választották a BL-idény All Star csapatának edzőjének, míg Franciaországban nyolcszor lett az év edzője.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik