Kézilabda: vereséggel rajtoltak a „magyaros” női csapatok Romániában

Vágólapra másolva!
2023.08.30. 22:38
null
Kikapott Pál Tamara és Papp Nikoletta csapata (Fotó: SCM Gloria Buzau)
Pál Tamara és Papp Nikoletta csapata, valamint Korsós Dorina együttese is vereséggel rajtolt a román női kézilabda-bajnokságban szerdán.

 

Az élvonal első fordulójában az SCM Gloria Buzau 28–24-re kapott ki a Dunarea Braila otthonában. A vesztes csapatban Pál Tamara öt lövésből négy gólt szerzett, Papp Nikoletta ötből háromszor talált be. Nagy meglepetésre Korsós Dorina együttese, a tavaly bajnok, idén tavasszal ezüstérmes Rapid Bucuresti is vereséggel rajtolt: odahaza 29–25-re kapott ki a CSM Corona Brasov-tól. A válogatott balszélső tíz kísérletből négy góllal zárt.

Kajdon Blanka csapata, a Molde HK Elite 33–32-es győzelemmel kezdte a norvég női bajnokságot az Oppsal IF otthonában. Az irányító kétszer talált a hazaiak kapujába.

Szabó Edina vezetőedző együttese, a Saint-Amand HB 36–27-re kikapott az OGC Nice Cote d'Azur HB otthonában a francia női bajnokság első körében.

A kapus Suba Sára csapata, az SV Union Halle-Neustadt 38–25-re nyert a harmadosztályú Frankfurter HC vendégeként a Német Kupa első fordulójában, ezzel a legjobb 32 közé jutott.

FÉRFI KÉZILABDA

A Fazekas Gergőt foglalkoztató Orlen Wisla Plock 39–20-ra nyert a Piotrkowianin Piotrków otthonában a lengyel férfibajnokság első körében. A válogatott irányító egy gólt lőtt a Bajnokok Ligája-szereplő csapatban.

Máthé Dominik és Stranigg János csapata is továbbjutott a férfi kézilabda Francia Kupa első fordulójából a nyolcaddöntőbe. A francia szövetség honlapja szerint Máthé együttese, a Paris Saint-Germain kedden este 42–38-ra nyert a másodosztályú Frontignan Thau otthonában, a válogatott jobbátlövő nem szerzett gólt. Strangigg csapata, az US Créteil 32–26-os sikerrel távozott a szintén másodosztályú Valence HB otthonából, a balátlövőt nem nevezték a keretbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik