Női kézilabda: korábbi magyar kapitány lehet Korsósék edzője – sajtóhír

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.02.20. 21:40
null
Kim Rasmussen lehet a Rapid új mestere (Fotó: Kovács Anikó/MKSZ, archív)
A dán Kim Rasmussen ülhet le nyáron a női kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében érdekelt Rapid Bucuresti kispadjára – tudta meg a Gazeta Sporturilor.

 

A magyar válogatott balszélsőt, Korsós Dorinát is foglalkoztató „vasutasok” számára nem alakul valami jól a 2022–2023-as idény: a bordó mezes együttes 31–24-re kikapott a városi rivális CSM-től a Román Kupa nyolcaddöntőjében, míg a bajnokságban 9 pont a hátránya a korábbi győri Crina Pinteával felálló „tigrisek” mögött. A Rapid csak kiemelkedő BL-szerepléssel menthetné meg az idényét (a nyolcaddöntőben a szlovén Krim lesz az ellenfele), de a tekintélyes sportlap szerint egy újabb kudarc megpecsételné Carlos Viver vezetőedző sorsát.

A Gazeta információi szerint a Rapid elnökének, Bogdan Vasiliunak a magyar női válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Kim Rasmussen a kiszemeltje a vasutascsapat kispadjára. Az említett forrás úgy tartja, Vasiliu azért hívná vissza Bukarestbe a dán trénert, mert hét évvel ezelőtt ők ketten hozták össze a román női kézilabda egyik legnagyobb klubsikerét – a 2016-ban (a döntőben a Győrt legyőzve) Bajnokok Ligáját nyerő CSM Bucuresti-et Rasmussen irányította, míg az elnöki székben Vasiliu ült.

A dán mester jelenleg szabadon igazolható, miután a hónap elején távozott a dél-koreai női válogatott éléről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik