Kézilabda: április 14-én lesz az MKSZ tisztújítása

Vágólapra másolva!
2023.02.28. 19:44
null
Ilyés Ferenc a favorit az MKSZ vezetésére (Fotó: Dömötör Csaba)
Április 14-én tartja tisztújító küldöttgyűlését a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ).

 

Az MKSZ honlapja szerint az esemény 11 órakor kezdődik a Budapest Kongresszusi Központban. Határozatképtelenség esetén a megismételt küldöttgyűlést április 24-én 11 órától tartják.

A napirendi pontok között szerepel az alapszabály módosítása, az elnöki beszámoló, továbbá az új elnök, az alelnökök, az elnökségi tagok, valamint a felügyelő bizottság elnökének és tagjainak megválasztása.

A küldöttgyűlés kiírásával együtt az elnökség határozata alapján megkezdte munkáját a jelölőbizottság, amely jövő csütörtökig fogadja a javaslatokat.

Az MKSZ-t 2015 óta irányító Kocsis Máté január közepén a Nemzeti Sportnak adott interjúban bejelentette: nem tervezi, hogy újraindul az elnöki posztért. Hozzátette, ez április még változhat, de "a magam részéről erre egészen minimális esélyt látok, leginkább semennyit".

Az elnök pénteken a kormánypártok balatonfüredi frakcióülésén tartott sajtótájékoztatón elárulta: kiváló elnökjelöltnek tartja a 229-szeres válogatott Ilyés Ferencet, és bízik benne, hogy mindenki támogatja.

A székelyudvarhelyi születésű 41 éves egykori balátlövő pályafutása során megfordult Szegeden, Veszprémben, Tatabányán, a német Lemgónál és a lengyel Wisla Plocknál is. Magyar bajnokságot háromszor, KEK-et és EHF Kupát egy-egy alkalommal nyert, illetve 2004-ben és 2012-ben is olimpiai negyedik helyezett volt.

Visszavonulása óta a MOL Tatabánya KC klubmenedzsereként és az MKSZ határon túli magyar kézilabdáért felelős elnöki megbízottjaként dolgozik, illetve az Együtt növünk fel! alapítvány kuratóriumi elnökeként tevékenykedik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik